Diyanet İşleri Başkanı Görmez Hakkari'de - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Hakkari'de

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Hakkari\'de

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne geldi.

10.05.2013 17:07  Güncelleme: 09:36

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bir dizi açılışa katılmak ve bölgenin kanaat önderleriyle buluşmak üzere Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne geldi. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ile birlikte inşaatı tamamlanan ilçe merkezindeki İhsaniye Camisi'nin açılış törenine katıldı. BDP'li Milletvekili Canan burada yaptığı konuşmada, çözüm sürecinde din adamlarına büyük görevler düştüğünü söyledi.

Uçakla Van'a gelen ve buradan karayoluyla Yüksekova'ya geçen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ilk olarak Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ'ı makamında ziyaret etti. Başkan Görmez, ardından Yüksekova Belediye Başkanı BDP'li Ercan Bora'yı ziyaret ederek bir süre görüştü. Görmez'i Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve Yüksekova'nın Esendere Beldesi Belediye Başkanı Hurşit Alptekin belediye binası önünde karşıladı. Belediye Başkanı Bora'nın makamında çay içen Görmez'e, Yüksekova Belediyesi Kilim Atölyesi'nde dokunmuş bir kilim hediye edildi. Başkan Görmez ise BDP'li Belediye Başkanı Bora'ya Kuran'ı Kerim tesfiri hediye etti.

'ÇÖZÜM SÜRECİNDE DİN ADAMLARI DA DEVREYE GİRMELİ'

Yüksekova Müftülüğü'nü de ziyaret eden Başkan Görmez, yapımı tamamlanan ilçe merkezindeki İhsaniye Camisi'nin açılış törenine katıldı. Törene Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, imamlar ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde konuşan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, din adamlarının da çözüm sürecinde devreye girmesi gerektiğini söyedi. Milletvekili Canan şöyle konuştu:

"Diyanet İşleri Başkanı'nın, bahar iklimi ile barış ikliminin birleştiği bir günde ilçemizi ziyaret etmesi çok anlamlıdır. Bir siyasetçi olarak mollalardan, din görevlilerinden bir talebim var. Yıllardır bu ülkede kardeş kanı dökülüyor. Siyasetçiler olarak elimizden geldiğince bu kanın dökülmemesi için gayret sarfettik. Bir türlü olmadı. Ama Allah'a şükürler olsun içinde bulunduğumuz süreçte bu kanın durduğunu görüyoruz. Bu süreçte din görevlilerine büyük görev düşüyor. Diyanet burada devreye girmelidir. Eğer bir kardeş diğer bir müslüman kardeşine baskı uyguluyorsa, eğer onu asimile etmeye çalışıyorsa dinimize göre günahtır. Siz de bu sürçte dinimizin söylediğini siyasi baskı altında kalmadan söylerseniz, insanlara anlatırsanız, büyük bir görevi yerine getirirsiniz. Bu konuda size çok büyük görevler düşüyor."

'BİZİM GÖREVİMİZ KIRIK BİR YÜREK VARSA ONU TAMİR ETMEKTİR'

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ise din adamlarının görevlerinin süreklilik arzettiğini belirterek sunları söyledi:

"İnsan kalbini, gönlünü ve yüreğini ihmal ettiği zaman kalbi taşlaşır. Taş ondan daha yumuşak hale gelir. Bunun için öncelikle bütün sorunların kökeninde var olan temel sorunlar üzerinde durmamız gerekiyor. Yüreklerimizi ihmal etmememiz gerekiyor. Camiler bizi mamur etmek için vardır. Bizi imar etmek için vardır. Şimdi camiye gireceğiz ve cami bizi imar edecek. Kalplerimizi birleştireceğiz. Camilerde biz bedenleri buluşturduk ama kalpleri buluşturamadık. Bizim Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu görevimiz mevsimlik, zamana bağlı bir görev değildir. Barış sürecinden bahsedildi. Bu ülkede minberde görev yapan bütün din görevlilerinin, minarede ezan okuyan bütün diyanet personelinin, bütün seydaların, bütün mollaların, bütün hocaların, bütün alimlerin görevi, aynı zamanda bu topraklarda yaşayan bütün insanların yürekleri arasında köprüler kurmaktır. Nerede bir kırık kalp varsa, onu tamir etmektir. Nerde hor görülen bir kardeşimiz varsa onun elinden tutmaktır. Bu hepimizin asli görevidir."

Daha sonra Vali Orhan Alimoğlu ile birlikte caminin açılış kurdelesini kesen Başkan Görmez, İhsaniye Camisi'nde cemaatle cuma namazı kıldı. Cuma namazı çıkışı ise Yüksekova Müftülüğü tarafından vatandaşlara kavurma pilav ve ayran ikram edildi. Diyanet İşleri Başkanı Görmez buradan Şemdinli İlçesi'ne geçti. - Hakkari/ Yüksekova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanı Görmez Hakkari'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement