Elazığ'da 'mehmet Akif Ersoy ve Şehitlerimiz' Sergisi - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da 'mehmet Akif Ersoy ve Şehitlerimiz' Sergisi

Elazığ\'da \'mehmet Akif Ersoy ve Şehitlerimiz\' Sergisi

Elazığ'da, şair Mehmet Akif Ersoy anısına bu yıl 19'uncusu düzenlenen Uluslararası Hazar Şiir Akşamları kapsamında 'Mehmet Akif Ersoy ve Elazığlı Şehitlerimiz Sergisi' açıldı.

22.09.2011 18:22

Elazığ'da, şair Mehmet Akif Ersoy anısına bu yıl 19'uncusu düzenlenen Uluslararası Hazar Şiir Akşamları kapsamında 'Mehmet Akif Ersoy ve Elazığlı Şehitlerimiz Sergisi' açıldı. Sergide, oğlunu teröre kurban veren Kıbrıs gazisi Mehmet Yerkazan, ülkeyi kimsenin bölemeyeceğini ve teröristlerin yok edileceğini söyledi.

Eski Hükümet Konağı binasında düzenlenen serginin açılış törenine Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldılar. Elazığ Valisi Muammer Erol, şehit aileleri, gezilerin birlikte açtığı sergide ilk olarak, Mehmet Akif Ersoy şiirlerinin el yazmaları ve fotoğraflarının yer aldığı bölümün gezildi. Sergi salonunun üst katı ise Elazığlı şehitlerin fotoğrafları ile şehadet hikayelerine ayrıldı.

Sergiyi gezerken 26 Eylül 1992 yılında Bitlis'in Mutki mevkiinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Er Murat Harmanşah'ın fotoğrafını görerek duygulanan baba Ahmet Harmanşah ile sohbet eden Vali Muammer Erol, sabır diledi.

"TERÖRİSTLERE BİR İKİ ÇİFT SÖZÜM VAR"

Duygulu anların yaşandığı sergide Bitlis Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli iken 27 Şubat 1995 yılında Hizan İlçesi'nde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan dayısının oğlu polis memuru Fuat Bal'ın fotoğrafını gören Elazığlı Kıbrıs Gazisi Mehmet Yerkazan, "Ülkeyi bu hale getiren teröristlere bir iki çift sözüm olacak" diyerek şöyle dedi:

"Yeğenim şehit oldu ama Allah bizlere şehadet bayrağı ve mertebesi, bana da gazilik nasip etti çok şükür. Şu anda ülkemizi bölmek isteyen teröristlere birkaç lafım olacak. Hiç heveslenmesinler. Bu ülkeyi şu ana kadar kimse bölemedi, onlar da bölemeyecekler ve bir kaşık suda bunları da boğacağız. Akıllarını başlarına alsınlar, kardeşi kardeşe kırdırmasınlar. Bu ülke hepimizin ve hepimizin olarak kalacak. Yabancıların ve dış güçlerin oyunlarına gelmesinler. Başka söyleyecek ne var ki şurada gördüğünüz bütün vatan evlatları hep şehadet yeminliyken şehadet şerbetini içmişler. Yazık değil mi bu gençlere? Benim dayımın oğlu 26 yaşında şehit oldu 2 çocuğunu yetim bırakarak. Onlara diyecek başka bir şey bulamıyorum. Emellerine ulaşamayacaklar, bu vatanın topraklarının bir zerresini dahi sökemeyecekler."

(FOTOGRAFLI) - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ'da 'mehmet Akif Ersoy ve Şehitlerimiz' Sergisi - Son Dakika


Advertisement