Emekli Albay Sarızeybek, Sessiz Çığlık Eylemine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Emekli Albay Sarızeybek, Sessiz Çığlık Eylemine Katıldı

Emekli Albay Sarızeybek, Sessiz Çığlık Eylemine Katıldı

İzmir'de, düzenlenen Sessiz Çığlık eylemine Emekli Albay Erdal Sarızeybek de katıldı.

26.04.2014 17:31  Güncelleme: 17:37

İzmir'de, Balyoz, Ergenekon, Gizli Bilgi Belge ve Casusluk davalarından tutuklu, hükümlü askerlerin yakınlarının her cumartesi sürdürdüğü 'Sessiz Çığlık' eylemine Emekli Albay Erdal Sarızeybek de katıldı.

Geçen hafta Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ'un katıldığı Konak Meydanı'ndaki eyleme bu kez Emekli Albay Erdal Sarızeybek destek verdi. Çoğunluğu emekli subay ve astsubaylar ile asker yakınlarının oluşturduğu 'Vardiya Bizde Platformu'nun 'Sessiz Çığlık' adını verdiği eylemde, Andımız ve İstiklal Marşı okundu. Eylemde söz alan Emekli Albay Erdal Sarızeybek yedi yıldır orduya yapılanları unutmayacaklarını söyledi.

Sarızeybek, Güneydoğu'da kurulan pusularda onlarca evladımızı şehit verdik. Askerlerimiz kaçırıldı. Ellerinde yetki olsa da pusularda kaçırılan askerlerin peşinden gitmediler. Bu gün ülkeyi yönetenler şehitlerin hesabını sormak yerine Amerika'ya gidip 'Halkın iradesini temsil ediyoruz' dediler. Siz, halkın iradesini temsil etmiyorsunuz. Siz, ABD'nin İsrail'in çıkarlarını temsil ediyorsunuz. Yaptığınız düzmece tertiplerle Türk Ordusu'na saldırdınız. Bülent Arınç'a suikast yapılacak diye kozmik odalara girdiniz. Biz bayrağımızı alıp, sokağa çıkıp, 'Şehit olan evlatlarımızın hesabını sorun' dedik. Onlar bizim evlatlarımızın katillerini Habur Sınır Kapısı'na getirip, kurulan mahkemede ifadelerini değiştirip, bir günde serbest bıraktılar. Şehitlerimizin katillerini halay çekerek karşıladılar dedi.

Ülkeyi yönetenlerden aman dilemek için toplanmadıklarını kaydeden Sarızeybek, Tez elden askerlerimizi bırakın. İsterseniz bırakmayın. Hukuk bir gün Türk Ordusu'na merhametsizliği yapanlardan hesap soracaktır ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emekli Albay Sarızeybek, Sessiz Çığlık Eylemine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement