Erasmus+ Programı Spor Destekleri Tanıtım Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Erasmus+ Programı Spor Destekleri Tanıtım Toplantısı

Erasmus+ Programı Spor Destekleri Tanıtım Toplantısı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu: "Sporcuların sosyal alanda aktif olması için projeler kapsamında her türlü desteği vereceğiz.

19.02.2014 19:20

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Sporcuların sosyal alanda aktif olması için projeler kapsamında her türlü desteği vereceğiz. Biz inanıyoruz ki; spor diplomasisi sayesinde AB sürecimize önemi bir ivme kazandıracağız" dedi.

Çavuşoğlu, The Marmara Oteli'nde düzenlenen, "Erasmus+ Programı Spor Destekleri Tanıtım Toplantısı"na katıldı.

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın bağlı kuruluşu olan Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen projeyle ilgili tanıtıcı filmin gösterimiyle başlayan toplantıda konuşan Çavuşoğlu, Bakanlık olarak eğitime, gençliğe ve spora çok önem verdiklerini söyledi.

Yurt dışındaki sporcuların Türkiye'nin birer temsilcisi olduğunu belirten Çavuşoğlu, Erasmus programlarında yaklaşık 2 milyar lira harcayarak 370 bin vatandaşı yurt dışına gönderdiklerini dile getirdi.

Çavuşoğlu, "Erusmus+ Spor Projesi kapsamında gençlerimizin spor alanında eğitimi çok önemli. Sadece iyi sporcular yetiştirmek için değil, gençlerimizin eğitimle sporu birlikte götürmesini sağlaması için destek veriyoruz" diye konuştu.

Gençlerin yaşadığı en büyük problemin "eğitim ve spor arasında karar verememe" olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, bazı gençlerin belli bir zamandan sonra spor veya eğitimini bıraktığını söyledi.

Her sporla birlikte eğitimin başarıyla götürülmesinin zor olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, Antalya'da küçük yaştaki çocukların golf sporuyla ilgilenebildiğini, ancak liseyi bitiren birisinin üniversitelerde golfle ilgili bölüm olmadığı için, başka yerlere gitmek zorunda kaldığını anlattı.

Çavuşoğlu, Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda "golf" ile ilgili dal açılacağını da kaydederek, bu projelerin Erusmus+ ile desteklendiğinde yurt dışına çıkan bir vatandaşın hem sporunu geliştirebileceğini, hem devam ettirebileceğini hem de eğitimini, istediği alanda en iyi şekilde alabileceğini aktardı.

Projeler kapsamında geçen yıl yurt dışından 150 bin yabancıyı ağırladıklarını ifade eden Çavuşoğlu, değişim programları kapsamında ülkeye gelenlerin Türkiye ile ilgili görüşlerinin tamamen olumlu yönde değiştiğini ifade etti.

"Ben, hayatımda spor diplomasisinin faydasını bugüne kadar çok gördüm" diyen Çavuşoğlu, bu alanda tanık olduğu hatıralarını ve örnekleri anlattı.

Çavuşoğlu, futbol, golf, bisiklet, basketbol gibi alanlarda başarılı Türk yöneticilerin yurt dışında gördüğü itibardan bahsederek, dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods'un, Turkish Airlines Open 2013 Turnuvası öncesi, golf sopasını Boğaziçi Köprüsü'nde sallamasının, Türkiye'nin tanımında büyük rol oynadığını, yurt dışında ülkenin tanıtımında ve Türkiye ile ilgili haberlerde o fotoğrafların kullanıldığını bildirdi.

Bakan Çavuşoğlu, "Projenin bir amacı da sporda çeşitliliği sağlamak, hep bilinen, öne çıkan sporları değil, öğrencileri yeteneğine uygun ve ilgi duyduğu alana yönlendirerek gelişmesini sağlamak. Spor ve gençliğimizi, Türkiye'nin geleceği için çok önemli görüyoruz. Türkiye bugün çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptı. Hepsinden de başarıyla çıktı" diye konuştu.

Futbol alanında İstanbul'un ev sahipliği yaptığı iki önemli final ile birlikte Mersin, Trabzon, Erzurum'da spor organizasyonlarının da başarıyla yapıldığını dile getiren Çavuşoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de sporculara çok önem verdiğini vurguladı.

Çavuşoğlu, İstanbul'un bir gün mutlaka olimpiyatlara ev sahipliği yapacağını kaydederek, ancak sadece İstanbul'un değil, başta Antalya olmak üzere birçok şehirde olimpiyatlara ev sahipliği yapacak altyapının kurulması için çalıştıklarını bildirdi.

Bakan Çavuşoğlu, "Sporcuların sosyal alanda aktif olması için projeler kapsamında her türlü desteği vereceğiz. Biz inanıyoruz ki; spor diplomasisi sayesinde, AB sürecimize önemi bir ivme kazandıracağız. Sadece AB Bakanlığı olarak değil, hükümetimiz olarak spor camiasını ve burada bulunan herkesi müzakere sürecimizin bir parçası olarak görüyoruz" ifadeleriyle sözlerini noktaladı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erasmus+ Programı Spor Destekleri Tanıtım Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement