Erdoğan: "İstiklal mücadelesini 30 Mart'ta sarsılmaz bir zafere hep birlikte ulaştıracağız" - - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: "İstiklal mücadelesini 30 Mart'ta sarsılmaz bir zafere hep birlikte ulaştıracağız" -

Erdoğan: "İstiklal mücadelesini 30 Mart\'ta sarsılmaz bir zafere hep birlikte ulaştıracağız" -

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Milli iradeye, demokrasiye en ağır saldırıların olduğu bir sürecin içindeyiz.

19.02.2014 16:33

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Milli iradeye, demokrasiye en ağır saldırıların olduğu bir sürecin içindeyiz. Özellikle medyanın var gücüyle bugüne kadar hiç olmayan bir ahlaksızlık ve edepsizlikle milli iradeye, demokrasiye, değerlerimize saldırdığı bir dönemden geçiyoruz. Bunlara en güzel cevabı 30 Mart akşamı milletçe hep birlikte vereceğiz" dedi.

Erdoğan, "AK Parti Seçim Beyannamesi" ile belediye başkan adaylarının açıklanması dolayısıyla Ankara Arena'da düzenlenen toplantıda 30 Mart'taki seçimde kullanılacakları bazı materyalleri de salondakilerle paylaştı.

Önceki seçimlere olduğu gibi 30 Mart'taki seçimlere de "son derece hazırlıklı" girdiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, belli bir takvimde kampanyalarını sürdüreceklerini söyledi. Ulaşılmadık kimse bırakmayacaklarını vurgulayan Erdoğan, hiçbir aracın yüz yüze görüşmekten daha etkili olmadığını belirtti.

Hazırlanan malzemelerin teşkilat mensuplarınca özümsenmesinin yanı sıra vatandaşlara da ulaştırılmasını isteyen Başbakan Erdoğan, "Millete Hizmet Yolunda 12 Yıl" kitabını tanıttı. Söz konusu kitabı salondakilere göstererek "adeta bir ansiklopedi özeti" olarak nitelendiren Erdoğan, partisinin Genel Merkezinde 15 aylık çalışmayla 12 yıl içinde Türkiye genelinde ve her şehirde yapılan yatırımları, hizmetleri ve destekleri bir araya getirdiklerini belirtti. Erdoğan, söz konusu kitabın 695 sayfadan oluştuğunu ve ülke geneli ile yurt dışındaki faaliyetleri anlattığını bildirdi.

Türkiye'nin tüm illeri için de aynı şekilde kitaplar hazırladıklarını ifade eden Erdoğan, söz konusu kitapların toplamda 12 bin 832 sayfadan oluştuğunu ve bu illerde yapılan yatırımları anlattığını söyledi.

-"Tüm bu yatırımlar CHP'yi, MHP'yi, diğerlerini çıldırtıyor"

81 ile 12 yılda toplam 676 milyar 700 milyon liralık yatırım yaptıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, "İşte tüm bu yatırımlar CHP'yi, MHP'yi, diğerlerini çıldırtıyor, bunlar nasıl yapıldı diye" dedi.

Söz konusu kitaplarda bu yatırımların detaylarının yer aldığını ifade eden Erdoğan, dağıtılacak taşınabilir dijital belleklerde de söz konusu kitapların, seçimlerde kullanılacak şarkıların ve seçim beyannamesinin bulunduğunu kaydetti.

Her il için yaklaşık 30 dakikalık filmlerin oluşturulduğunu belirten Erdoğan, 81 il için aynı kurumsal kimlik altında ayrı internet siteleri hazırladıklarını söyledi. Örnek vererek, www.akpartiankara.org.tr adresine giren Ankaralıların şehirleri için yapılan ve yapılacak tüm hizmetleri görebileceğini, filmleri izleyerek şarkıları dinleyebileceğini dile getiren Erdoğan, tüm iller için de hazırlanan bu sitelerin mobil cihazlara uyumlu olacağını kaydetti.

- "Onlar neyi anlatacak?"

AK Parti Genel Merkezi'nin internet sitesinin de yenilendiğini ifade eden Erdoğan, teşkilata yönelik yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Televizyon ve gazeteler için hazırladıkları reklamların ve ilanların belli bir takvim içerisinde yayımlanacağını aktaran Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bakın, '12 yıllık icraatlarımızı bir araya toplayalım' dedik, yaklaşık 13 bin sayfalık bir külliyat ortaya çıktı. Buna Türkiye geneli dış politika, ekonomi gibi faaliyetlerimiz de eklendiğinde yaklaşık 14 bin sayfalık dev bir eser ortaya çıkıyor. Kağıt üzerinde özeti 14 bin sayfa tutan bu hizmetlerin Türkiye'yi nereden nereye getirdiğini siz düşünün. İşte biz sahada bu yaptıklarımızla konuşacağız, muhalefet soruyorum sizlere neyle konuşacak? Ya iftirayla, başka bir şey yok, ya da maalesef yalanla. Biz yaptıklarımız, yapacaklarımız, 2023 hedefleri üzerinden vatandaşımıza sesleneceğiz. CHP siyaseti esersizlik siyasetidir, laf üretme siyasetidir; MHP siyaseti hakaret siyasetidir; BDP siyaseti gerilim siyasetidir. Biz ise eser ve hizmet siyasetiyle milletimizin huzuruna çıkacağız. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Bizim böyle bir farkımız var, biz bunu yapacağız, bunu anlatacağız, yaptıklarımızı anlatacağız. Onlar neyi anlatacaklar? Biz 3'üncü köprüyü, MARMARAY'ı, denizin altından yeni yapılan çift katlı tüneli, 3'üncü havalimanını, Kanal İstanbul'u, duble yolları, havalimanlarını anlatacağız, onlar neyi anlatacaklar? Aradaki fark bu."

- "Tarihin en önemli, en hayati seçimine giriyoruz''

Salondakilere "Kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız" diye soran Erdoğan, "Evet" karşılığını alması üzerine, "İnanıyorum ki bu seçimlerde hanım kardeşlerim, gençler, ana kademe el ele, omuz omuza bütün evleri dolaşmak suretiyle Türkiye'ye farklı bir heyecanı siz getireceksiniz" dedi.

Sloganlar üzerine "Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz bizim farkımız bu. Gerilime asla prim vermeyeceğiz, nezaketten asla taviz vermeyeceğiz. Rahatsız edici olmayacağız, tam tersine güven veren, itimat telkin eden, huzur veren ikna edici bir dil ve tavır içinde olacağız" ifadelerini kullandı.

Türkiye tarihinin en önemli, en hayati seçimine girdiklerini belirten Erdoğan şunları kaydetti:

''Bu hayati seçimde inanıyorum ki sizler çok farklı bir sorumluluğun içerisindesiniz. Milli iradeye, demokrasiye en ağır saldırıların olduğu bir sürecin içindeyiz. Özellikle medyanın var gücüyle bugüne kadar hiç olmayan bir ahlaksızlık ve edepsizlikle milli iradeye, demokrasiye, değerlerimize saldırdığı bir dönemden geçiyoruz. Öyle ki 318 milletvekili olan AK Parti'nin kapatılmasını bir yerlere tavsiye edecek kadar ahlaki değerlerden yoksun olanların, köşelerde yazı yazdığı bir dönemden geçiyoruz. Bunlara en güzel cevabı 30 Mart akşamı milletçe hep birlikte vereceğiz. Tabii bu saldırılar seçim döneminde daha da artacaktır.''

-''Paralel yapının mensubu olan kardeşlerimizin gerçeği görmesi için çalışılmalı''

Söz konusu süreci ''istiklal mücadelesi'' olarak tanımladıklarını ifade eden Erdoğan, bu mücadelenin aynı zamanda yeni Türkiye'nin kuruluş mücadelesi olduğunu söyledi.

Salondakilere seslenerek, ''Herkesi kucaklamanız ve herkese bunu anlatmanız bu sefer daha büyük önem taşıyor'' diyen Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

''CHP'liye, MHP'liye, BDP'liye diğer tüm partilerden kardeşlerimize yapılan saldırının AK Parti'ye, Hükümete değil tüm Türkiye'ye olduğunu tane tane anlatmanızı rica ediyorum. Özellikle paralel yapının mensubu olan, iyi niyetli kardeşlerimize, çok samimi kardeşlerimiz var, bu iyi niyetli kardeşlerimize, mensubu oldukları yapının neye dönüştüğünü, kime hizmet ettiğini, sabırla ve nezaketle aktarmanız çok önemli. Tabanda samimi, ihlaslı, imanlı, temiz ve saf kardeşlerimiz hizmet etmek gayesi taşırken, yukarıda başka ülke ve odakların maşası hale gelen artık ihanetleri tescillenen bir yönetim var. İşte dün izlediniz herhalde, bakıyoruz bazı dizilerin bile nereden yönlendirildiğini ve kimlerin kimlerle diyalog halinde olduğunu, kimin eli kimin cebinde, bunların anlatıldığı ve bunların talimatlarının verildiği ses kayıtlarını dinlediniz. Haşa, Hazreti Peygamber'i dahi kendi kirli emellerine alet edecek kadar izanını yitirmiş bir anlayış var. Amaca ulaşmak için her yolu mübah gören, helal ve haram kavramlarını yitiren, kendi mensuplarını dahi istismar eden bir anlayış var. Bu yapının mensubu kardeşlerimizin gerçeği görmeleri için son derece hassas bir şekilde çalışmanızı istiyorum.''

Programların elverdiği ölçüde illerde belediye başkan adayları ile bir araya geleceklerini, kendilerinin gidemedikleri yerlere bakanların, genel başkan yardımcılarının, Merkez Karar Yönetim Kurulu üyelerinin gideceğini, herkesin tam kadro sahada olacağını belirten Erdoğan, ''İstiklal mücadelesini 30 Mart'ta sarsılmaz bir zafere hep birlikte ulaştıracağız. Aday arkadaşlarımızın tamamına bir kez daha başarılar diliyorum. Allah hayırlı etsin diyorum, yolumuz bahtımız açık olsun diyorum, büyük medeniyet yolunda daima ileri diyorum'' şeklinde konuştu.

-Notlar

Konuşması sırasında "Eskişehir seninle gurur duyuyor" sloganlarına Erdoğan, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Eskişehir çok çalışacağız, çok gayret edeceğiz ve Eskişehir 30 Mart akşamı inşallah AK Parti yönetimiyle çok daha farklı bir geleceğe yürüyecek" karşılığını verdi.

Bursa'dan gelenlerin tezahüratları üzerine ise Erdoğan, ''30 Mart akşamı inşallah Bursa tüm ilçeleriyle inşallah sandıkları aydınlatacak, ben buna inanıyorum'' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Ankara Spor Salonuna gelişinde vatandaşlara karanfil dağıttı.

Sanatçı Uğur Işılak'ın AK Parti için yazdığı seçim şarkısını seslendirdiği toplantıda, şarkı partililerin beğenisini topladı. Başbakan Erdoğan ve salondakiler Işılak'ı ayakta alkışladı. Platforma çıkarak tokalaştığı Uğur Işılak'a teşekkür eden Erdoğan, "Bu seçim şarkısı benim için süpriz oldu" dedi.

Erdoğan, yaklaşık 55 dakikalık konuşmasının ardından platforma davet ettiği bakanlar, genel başkan yardımcıları ve partisinin MYK üyeleriyle birlikte salondakileri selamladı.

Toplantıda, ayrıca 100 sayfalık seçim beyannamesi, Türkiye genelinde son 12 yılda yapılan çalışmaların anlatıldığı "Millete Hizmet Yolunda 12 Yıl" isimli kitaplarla seçim broşürleri dağıtıldı.

(Bitti)

Muhabir: Enes Kaplan, Sarp Özer, Zeynep Akyıl

Yayınlayan: Eda Ay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan: 'İstiklal mücadelesini 30 Mart'ta sarsılmaz bir zafere hep birlikte ulaştıracağız' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement