Eş Adaylarını "Aşıklar Sokağı"Nda Aradılar - Son Dakika
Güncel

Eş Adaylarını "Aşıklar Sokağı"Nda Aradılar

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Muratlar köyünde düzenlenen hayır yemeğinde bir araya gelen bekar kız ve erkekler, "Aşıklar Sokağı" olarak bilinen bölgede eş adaylarını aradı.

07.05.2017 15:06

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Muratlar köyünde düzenlenen hayır yemeğinde bir araya gelen bekar kız ve erkekler, "Aşıklar Sokağı" olarak bilinen bölgede eş adaylarını aradı.

Her yıl 7 Mayıs'ta köy sakinleri tarafından organize edilen, çevre yerleşim birimlerinden birçok kişinin katılımıyla gerçekleştirilen yemekte bir araya gelen bekar kız ve erkekler, "Aşıklar Sokağı'nda gezip eş arama geleneğini sürdürdü.

Hayır kapsamında da köye gelen misafirlere dev kazanlarda kuzu etiyle hazırlanmış yöresel "keşkek" ve tatlı ikram edildi.

Köy muhtarı İsa Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzyıllardır süren gelenek sayesinde çok sayıda kişinin bu sokakta birbirleriyle tanıştığı eşleriyle evlendiğini söyledi.

Hayır yemeğinin her yıl geleneksel olarak düzenlendiğini bununla birlikte köyün içinden geçen ve Aşıklar Sokağı olarak bilinen bölgede bekar gençlerin eş adaylarını aradıklarını anlatan Korkmaz, "Bu bizim köyümüzün yüzyıllardır süren bir geleneği. Bu gelenek sayesinde bekar gençlerimiz kızlar erkekler bu sokakta eş adaylarını bulup evleniyorlar, yuva kuruyorlar. Geleneğimizi önümüzdeki yıllarda da sürdürmek istiyoruz. Sadece köyümüzden ve çevre ilçelerden değil bize çok uzak illerden de köyümüze bu tarihte gelip eş arayanlar var. Benim küçük kızımda eşini bu sokakta bulup evlendi." dedi.

Muhtar Korkmaz'ın kızı Nazife Acar ise eşiyle bu sokakta tanışarak evlendiğini ifade etti.

Bu geleneğin çok uzun yıllardır sürdüğünü dile getiren Acar, "Dedelerimizin dedelerinin zamanından beri devam ediyor bu gelenek. Her yıl hayırımız yapılırken bu sokakta gençler eşlerini arıyorlar. Bende bu sokakta eşimi buldum evlendim çok mutluyum. Allah herkesi eşlerine kavuştursun." ifadelerini kullandı.

Aşıklar Sokağı'na Biga ilçesinden gelen Doğan Küçük, sokağa ilk kez eş adayını bulmak üzere geldiğini ifade etti.

Küçük, burayı daha önce televizyonlarda gördüğünü bu yıl da merak edip geldiğini belirterek, "Daha önce televizyon programlarında görmüştüm Muratlar köyünü. Bende bir gelip bakmak istedim. Nasip olursa eş adayımı arayacağım burada." diye konuştu.

Eşini bulmak için Muğla'dan "Aşıklar Sokağı"na gelen Zafer Yıldırım bu yıl köye gelişinin 3'üncü yılı olduğunu belirtirken Kırıkkaleli Seyit Şahin ise uzun bir yolculuğun ardından ulaştığı Muratlar köyünde eşini bulmak için gezdiğini söyledi.

Aşıklar sokağıBAYRAMİÇÇanakkale

Muhabir Sabahattin Sallama,Burak Akay

Copyright Redaktör Tarkan Demir

Eş Adaylarını "Aşıklar Sokağı"Nda Aradılar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eş Adaylarını 'Aşıklar Sokağı'Nda Aradılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement