Fidye İçin Kaçırılan Baba Oğluna Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Fidye İçin Kaçırılan Baba Oğluna Kavuştu

Fidye İçin Kaçırılan Baba Oğluna Kavuştu

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 27 yaşındaki oğlu 1 milyon liralık fidye için kaçırılan benzin istasyonu sahibi, yaşadığı korku dolu saatleri anlattı.

25.05.2013 13:09  Güncelleme: 20:08

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 27 yaşındaki oğlu 1 milyon liralık fidye için kaçırılan benzin istasyonu sahibi, yaşadığı korku dolu saatleri anlattı. Jandarma ve polisin ortak operasyonu sonucu kar maskeli silahlı 3 zanlı gözaltına alınırken, Uğur Ekin ise ailesine kavuştu.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul yolu Kurşunlu Mahallesi'nde benzin istasyonu sahibi İzzet Ekin'in oğlu Uğur Ekin dün sabah kimliği belirsiz kar maskeli ve silahlı 3 kişi tarafından kaçırıldı. Zanlılar aileden 1 milyon lira para istediler. Fidyeciler, Uğur Ekin'in içinde bulunduğu otomobili çok geçmeden terk etti. Daha sonra Gemlik merkezde bir evde saklanan Uğur Ekin'in kurtarılması için jandarma ve polis ortaklaşa operasyon başlattı. Cep telefonu sinyallerinden takip edilen zanlılar için de Jandarma Genel Komutanlığı Türkiye'de sadece 6 tane olan operasyon timinden 2'sini Bursa'ya sevk etti. 20 kişilik tim, sabaha karşı operasyon yapmaya hazırlanırken, Uğur Ekin, zanlıların elinden kaçmayı başarıp yardım istedi. Bunun üzerine jandarma ve polis zanlıların kaldığı eve operasyon yaparak E.N., H.C. ve İ.K. isimli kişileri yakaladı. Bu kişiler sorgulanmak üzere Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığına götürülürken, olayla alakalı soruşturma devam ediyor.

Oğluna kavuşan baba İzzet Ekin, yaşadığı korku ve panik dolu anları anlattı. Güvenlik güçlerinin çok duyarlı ve başarılı olduğuna bir kez daha inandığını anlatan İzzet Ekin, "Özellikle milletvekilerimize, sayın valimize, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak'a teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin. Ellerinden gelenin fazlasını yaptılar. Bir baba olarak yaşadığım duyguları anlatamam. Çok acı bir şey. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Fidyeciler beni arayarak para istediler. Bu durumdan emniyet ve jandarmanın haberi vardı. Güvenlik güçleri gereken ilgiyi fazlasıyla gösterdiler. O yüzden bizim bir korkumuz yoktu. Zanlılar sürekli telefonu açıp kapatıyorlardı. Emniyet ve jandarma teşkilatımızın çok güçlü olduğunu gördükten sonra artık ne para istediler ne de bir daha istediler. Oğlum onların elinden kaçmış. Başka bir ailenin evinden güvenlik mensuplarını arayarak yardım istedi. Oğluma kavuştum. Sonra da zanlılar yakalandı. Emniyet ve jandarma çok güzel birlikte operasyon yaptı. Sevincim sınırsız, anlatamam. Allah devletimize zeval vermesin. Oğlumun sağlığı yerinde. Çok şükür hiç bir şeyi yok" diyek onuştu.

Zanlılar, genç adamı kaçırdıktan sonra Engürücük civarında cep telefonu sinyali alınmış, Uğur Ekin'e ait otomobili ise Gençali köyü yakınlarında terk etmişlerdi. Gemlik Sanayi bölgesinden sinyal alınmış daha sonra ise telefonu kapatmışlardı. Gemlik ilçe merkezine operasyon yapan ekipler kar maskeli 3 zanlıyı kısa sürede etkisiz hale getirdi.

(OA-İHS

25.05.2013 12: 59: 39

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fidye İçin Kaçırılan Baba Oğluna Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement