General Tahir Haci'nin Cenazesi Irak'a Gönderildi - Son Dakika
Güncel

General Tahir Haci'nin Cenazesi Irak'a Gönderildi

General Tahir Haci\'nin Cenazesi Irak\'a Gönderildi

Musul’un Zummar kentinde IŞİD ile girdiği çatışmada ağır yaralanarak Türkiye’ye getirilen ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Iraklı Tüm General Tahir Haci’nin cenazesi, Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak’a gönderildi.

15.01.2015 17:35

Musul'un Zummar kentinde IŞİD ile girdiği çatışmada ağır yaralanarak Türkiye'ye getirilen ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Iraklı Tüm General Tahir Haci'nin cenazesi, Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak'a gönderildi.

Ankara'da tedavi gören Tahir Haci, dün hayatını kaybetti. Ankara'ya giden generalin akrabaları, Haci'nin cenazesini alarak Şırnak Şerefattin Elçi Havalimanı'na getirdi. Cenazeyi Kürdistan Demokrat Partililer (KDP) ve Haci'nin yakınları karşıladı. Haci'nin cenazesi Cizre Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile Silopi ilçesinden geçerek Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak'a gönderildi. Çok sayıda aracın eşlik ettiği cenaze konvoyunda Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne ait bayraklar açıldı.

Habur Gümrük Kapısı önünde Kürtçe bir açıklama yapan Peşmerge komutanı Tahir Haci'nin amcası Xalil Piro, "Biz iyi biliyoruz ki Kürtler şehitlerine sahip çıkmıştır. Bu zahmeti çekerek kapıya kadar geldiniz. Geceden beridir bizimle berabersiniz. Cenazelerin hepsi kıymetlidir. Bu sınır kapısı olmazsa bizimle cenazeye eşlik ederdiniz. Buraya kadar geldiniz. Hepiniz başım gözüm üstüne geldiniz. Gelen herkese teşekkür ediyorum" dedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel General Tahir Haci'nin Cenazesi Irak'a Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement