"Gezi Parkı Davasında, Duruşma Salonunda Protesto" Haberine Ek - Son Dakika
Güncel

"Gezi Parkı Davasında, Duruşma Salonunda Protesto" Haberine Ek

"Gezi Parkı Davasında, Duruşma Salonunda Protesto" Haberine Ek

İzmir'de, İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı odaklı gösterilerle ilgili düzenlenen operasyonlar sonrası açılan ve bugün görülmeye başlanan 3 davanın ikincisinde, haklarında 17'şer yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan sanıklar, Ali Hüseyin...

10.09.2013 20:33

İzmir'de, İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı odaklı gösterilerle ilgili düzenlenen operasyonlar sonrası açılan ve bugün görülmeye başlanan 3 davanın ikincisinde, haklarında 17'şer yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan sanıklar, Ali Hüseyin Ahırcı, Çağlar Korkut, Cem Barış Çakıl, Sait Özdemir ve Hakan Polat'ın tahliye istemleri reddedildi.

12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 17'şer yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Cem Barış Çakıl, Çağlar Korkut, Hakan Polat, Sait Özdemir ve Ali Hüseyin Ahırcı ile avukatları katıldı. Baro Başkanı Sema Pekdaş'ın müdafi olarak yer aldığı duruşmayı TBMM Cezaevi İzleme Komisyonu Üyesi CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Erdal Aksünger, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve sanık yakınları izledi. Sabah yapılan ve duruşmada salonda protesto gösterileri yapıldığından polisin güvenlik önlemlerini artırdığı gözlendi.

Savunma yapan tutuklu sanık Cem Barış Çakıl, İzmir Büyükşehir Belediyesinin İZSU şirketinde çalıştığını, iş çıkışında evde ailesiyle birlikte televizyon izlerken Gezi Parkı'nda ağaçların söküldüğünü, buna karşı gelen insanlara şiddet uygulandığını gördüğünü, çevreci bir insan olarak buna sessiz kalamayacağı için ailesiyle birlikte 1 Haziran günü İzmir'de düzenlenen eyleme katıldığını, ancak Gündoğdu Meydanında polisin hedef gözeterek sıktığı gazdan kendisinin ve ailesinin etkilendiğini, bunun üzerine yerde bulduğu taşı TOMA'ya doğru attığını, ancak taşın denk gelip gelmediğini bile yoğun gaz nedeniyle göremediğini, ilk iş olarak ailesini alandan çıkardığını anlattı. Cem Barış Çakıl, eyleme sendikanın çağrısı üzerine katıldığını, hiçbir örgütle bağlantısı olmadığını belirterek, tahliyesini talep etti.

Tutuklu sanık Çağlar Korkut, açık lise öğrencisi olduğunu, Gezi Parkı eylemlerine kendi iradesiyle katıldığını, eylemlerde hiçbir şiddete bulaşmadığını, polise taş atmadığını, hiçbir örgütle ilişkisinin olmadığını, iddianamede MLKP adlı örgütün internet sitesinde 3 Haziran günü yayınlanan bir yazıya dair delil sunulduğunu, ancak kendisinin 1 Haziran'da gözaltına alındığını, bu durumun mantık dışı olduğunu savunarak, tahliyesini istedi.

Jeoloji mühendisliği son sınıf öğrencisi tutuklu sanık Hakan Polat ise, okulda başarılı bir öğrenci olduğunu, okulunu bitirip bir işe girerek ailesine destek olmayı planlarken kendisini cezaevinde bulduğunu, Gezi Parkı eylemlerine bir gün katıldığını, çünkü ağaçların dozerler tarafından acımasızca söküldüğünü gördüğünü, bir jeoloji mühendisi adayı olarak buna sessiz kalamayacağını, eylemlerde hiçbir kamu malına zarar vermediğini ve hiçbir örgütle bağlantısının olmadığını söyleyerek tahliyesini talep etti. Tutuklu sanık Sait Özdemir ve Ali Hüseyin Ahırcı da eyleme tamamen çevreci duyarlılıkla katıldıklarını ve hiçbir örgütle ilişkilerinin olmadığını savunarak tahliyelerini talep etti.

İzmir Baro Başkanı Sema Pekdaş, sanıkların katıldığı eylemlere baro ve diğer sivil toplum kuruluşlarının da katıldığını, kürsüye çıkıp açıklama da yaptıklarını, bu nedenle sanıklara "bu eylemleri nereden duydunuz, neden, nasıl katıldınız?" diye soruların yöneltilmesinin kabul edilemeyeceğini, iddianamede sanıkların yüzlerinin kapalı olduğunun belirtildiğini, polisin sıktığı biber gazında nefes almak için başka bir çarenin olmadığının herkesçe aşikar olduğunu, mahkemeden vicdani kanaatini anayasada belirtilen demokrasi ve özgürlüklerden yana kullanmalarını talep ettiklerini ifade etti.

Cumhuriyet Savcısı, sanıkların fotoğraflardaki şahısların kendileri olmadıklarını ifade etmesi nedeniyle bu hususun incelenmesi, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönünde mütalaa verdi. Mahkeme heyeti, eylemlerde polis tarafından çekilen fotoğrafların Adli Tıp Kurumu'nda incelenmesine ve tutuklu sanıkların tahliye istemlerinin reddine karar vererek duruşmayı erteledi. Karar sonrası, tutuklu yakınları ve arkadaşları kararı sloganlar atarak protesto etti.

ÜÇÜNCÜ DAVAYA GEÇİLDİ

Taksim Gezi Parkı olaylarına destek verip, İzmir'de gösterilere katıldıkları iddiasıyla ilk operasyonda tutuklanan, Vedat Yeller, İbrahim Kaya, kızkardeşi Elif Kaya, Kubilay İyit, Ozan Adıyaman, Erhan İnal, Orhan Öztürker ve İzzet Uysal hakkında, aynı suçlamalarla yine 17'şer yıl hapis cezası istemiyle açılan dava da yine 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Bu davanın oturumunun da sabaha karşı tamamlanması bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Gezi Parkı Davasında, Duruşma Salonunda Protesto' Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement