Bakan Şahin'in Adı Verildiği Yaylada Erteleme Kararı - Son Dakika
Güncel

Bakan Şahin'in Adı Verildiği Yaylada Erteleme Kararı

Bakan Şahin\'in Adı Verildiği Yaylada Erteleme Kararı

Ordu'nun Aybastı Perşembe Yaylası güreş alanına, Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in adı verildi. Ancak tepkiler üzerine bu karar ertelendi.

05.10.2013 12:51  Güncelleme: 15:06

Ordu'nun Aybastı Belediye Meclisi kararıyla 907 yıllık tarihi Aybastı Perşembe Yaylası güreş alanına Eski İçişleri Bakanı AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin'in adı verildi. Tepkiler üzerine eski Bakan Şahin, bu kararın ertelenmesini istedi. Bakan Şahin'in talebi üzerine isim değişikliğini yeniden görüşen Belediye Meclisi değişikliği ertelemeye karar verdi.

61. HÜKÜMETTE GÖREV ALMIŞTI

Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında kurulan 61'inci hükümette İçişleri Bakanlığı görevine getirilen ve geçen 24 Ocak'ta yapılan kabine revizyonu ile Başbakan tarafından görevinden alınan İdris Naim Şahin'in adının göreş alanına verilmesi tartışmaya neden oldu.

VATANDAŞLAR DEĞİŞİKLİĞE İTİRAZ ETTİ

Geçen Temmuz ayında Aybastı Belediye Meclisi Toplantısı'nda, 907 yıllık tarihi Aybastı Perşembe Yaylası güreş sahası adı meclis üyelerinin ortak kararıyla 'İdris Naim Şahin Er Meydanı' olarak değiştirildi. Bu karara ilçede bazı vatandaşlar, Aybastı Perşembe Yaylası'nın fotoğrafları ve üzerinde 'İdris Naim Şahin Er Meydanına Hayır' yazılı afiş asarak isim değişikliğine tepki gösterdi. Memleketinde her gittiği yerde büyük sevgi gösterileriyle karşılaşan Şahin'in bakanlık görevinden alınmasının ardından isminin tartışma konusu olması da dikkat çekti.

AK PARTİLİ MİLETVEKİLİ DE TEPKİ GÖSTERDİ

Ordulu olan AK Parti İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz da isim değişikliğini eleştirdi. Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, Aybastı Belediyesi'nin 907 yıllık tarihi bir yerin isminin değiştirilmesinin yanlış olduğunu belirterek, "Teklifi hazırlayan belediye yönetimi ve kabul eden belediye meclisi yanlış bir karara imza atmıştır. Sayın Başbakanımızın dahi tesislere kendi isminin verilmesine sıcak bakmadığı yerlerde bir başkasının isminin verilmesi uygun değildir. Tarihi ve kültürel değerleri korumak belediyelerin asli görevlerindendir. Umarız bu yanlışlarından dönerler" dedi.

ŞAHİN KARARIN MİLLETVEKİLLİĞİ SONUNA ERTELENMESİNİ İSTEDİ

Tepkiler sonrasında Eski Bakan İdris Naim Şahin, Aybastı Belediye Başkanlığı'na bir dilekçe göndererek, milletvekilliği görevi bitene kadar kararın ertelenmesini istedi. "Çeşitli nedenlerle yüzlerce tesise veya faaliyete ismimin verilmesi önerisinin hiçbirisini kabul etmedim. İsim ve şöhret meraklısı olmadım" diyen Şahin'in dilekçesi Aybastı Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısında görüşüldü. 1 Ekimde Başkan Gündoğar'ın başkanlığında yapılan toplantıda 8 AK Partili ve 3 DSP'li meclis üyesinin oy birliğiyle aldığı kararla isim değişikliği ertelendi.

İDRİS BEYİN TALEBİNİ YERİNE GETİRDİK

Aybastı Belediye AK Partili Başkanı İzzet Gündoğar, eski Bakan İdris Naim Şahin'in talebi doğrultusunda isim verilmesini ertelediklerini belirterek, "İdris beyin talebi vardı. 'Benim milletvekilliğim bitene kadar bu işi kaldırın. Milletvekilliğim bittikten sonra tekrar Belediye Meclisi'nde görüşülür' diye. Daha önce aldığımız karar ertelendi. İmar Komisyonu'nda bekletiyoruz. Biz İdris beyin talebini yerine getirdik. Millevekilliği bitene kadar o ismi koymayacağız, asmayacağız. Milletvekilliği bittikten sonra o günkü meclis, biz oluruz bir başkası olur, ister gündeme getirir değerlendirir, değerlendirmez onlara ait" dedi.

İdris Naim Şahin'in Perşembe Yaylası Er Meydanına ciddi katkı sağladığını, bunun karşlığında o ismin gündeme geldiğini, aldıkları kararında arkasında olduklarını tekrarlayan Başkan Gündoğar, "Aybastı Belediye Meclisi olarak AK Partili, DSP'li Meclis üyelerimizin fikir birliği içerisinde, oy birliği içerisinde karar alındı. Buradaki amaç siyasi ideolojik bir karar değildi. İdris beyin o güreş sahasına bu zamana kadar hiçbir siyasetçinin olmadığı kadar katkısı oldu. İlimizin büyük devlet adamıdır, siyasetçisidir. Ülkemizin her köşesinde siyasetçilerin isimleri verilebilir bu doğaldır, bizde böyle düşündük" diye konuştu.

İsim değişikliğiyle ilgili Bakan Şahin'in bir talebi olmadığını dile getiren Başkan Gündoğar, "O bizim kendi özgür irademizle düşünüp ahde vefa olsun, onu onurlandırma adına verilmiş bir karardı. Kesinlikle fikir ayrılığı olan bir karar değildi. Hala biz kararımızın arkasındayız. Bu tepki olduğu için, birileri karşı çıktığı için değil, İdris beyin isteği üzerine bu kararı aldık. Kesinlikle tepkidir diye yanlış karar almadık. Aldığımız karar yüzde yüz doğru bir karardır. Siyasi değil, siyasi olsaydı fikir ayrılığı olurdu. Son Meclisimizde İdris beyin talebini yerine getirdik" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Şahin'in Adı Verildiği Yaylada Erteleme Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement