İftar Sofraları Fatih Mahallesi'ne Kuruldu - Son Dakika
Güncel

İftar Sofraları Fatih Mahallesi'ne Kuruldu

İftar Sofraları Fatih Mahallesi\'ne Kuruldu

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, iftar programlarında ilçe halkıyla biraraya gelmeye devam ediyor.

27.07.2013 14:11

Keskin, bu kapsamda Fatih Mahallesi'ne kurulan iftar sofralarında mahalle sakinleriyle biraraya geldi. Başkan Keskin iftar programında yaptığı konuşmada Gölet Projesi'nin açılması için gün saydıklarının müjdesini verdi.

Sultanbeyli'de sokak iftarları devam ediyor. Ramazan ayının girmesiyle birlikte her mahallede sokak iftarı düzenleyen Sultanbeyli Belediyesi'nin bu seferki adresi Fatih Mahallesi'ydi. Fatih Mahallesi'nde düzenlenen iftar programına Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'in yanısıra AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Konuşmalarına iftar programına gelen mahalle sakinlerine "hoşgeldiniz" diye başlayan Keskin, Ramazan ayının manevi ikliminden, birlik ve beraberlikten bahsetti. Birkaç ay önce Türkiye'de kargaşa çıkartmak isteyenlerin ve ülkenin huzurunu bozmak isteyenlerin işbaşında olduğunu kaydeden Başkan, "Kardeşliğimizin ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Ülkemizde çeşitli sebeplerden dolayı karmaşa çıkartmaya çalışıyorlar. Ülkemizde oynanacak olan oyunları ekonomimizin gücü ve istikrarımız bozdu. Bu çirkin oyunları oynayanlara diyoruz ki boşuna uğraşmayın" şeklinde konuştu. Dünyanın çeşitli ülkelerinde özellikle komşu ülkelerde açlıkla, sefaletle karşı karşıya kalan halkların olduğunu hatırlatan Keskin, iftar programına gelenlerden bu durumda olan halklar için dua istedi.

"Gölet'in Açılışını Konuşuyoruz"

İlçede yapılan çalışmalar hakkında da mahalle sakinlerine bilgiler veren Keskin, Sultanbeyli'nin 81 ilin rengini taşıdığını ifade etti. Sultanbeyli halkının desteği ve onayıyla 4,5 yıldır ilçeye hizmet ettiklerini vurgulayan Keskin, "Sultanbeyli'yi 4,5 yıl öncesiyle kıyaslayın. Nelerin değiştiğini hemen fark edeceksiniz. Bugün TEM'i konuşmuyoruz. TEM ile gelen yatırımların istihdama olan etkisini konuşuyoruz. Gelen yatırımlarda ilçe halkı çalışıyor. Buda bizi oldukça memnun ediyor. İlçemize ekibimizle birlikte hizmet etmeye çalışıyoruz. Bugün yıllardır konuşulan ve hayal proje olan Gölet'i konuşmuyoruz, açılacağı günü konuşuyoruz. Yakın zamanda Gölet'i ilçe halkının hizmetine sunacağız. Gölet ailelerimizle gidip dinleneceğimiz bir alan olacak" dedi.

Sultanbeyli Dere Sorunundan Kurtuluyor

Devam eden kaldırım ve asfalt çalışmalarına değinen Keskin, kaldırım ve asfalt çalışmalarının tüm mahallelerde devam ettiğinin altını çizdi. Dere ıslah çalışmaları hakkında bilgiler de veren Keskin, "Sultanbeyli'nin en büyük sorunlarından biri de derelerdi. Bu sorundan da ilçemiz yakın zamanda kurtulacak. Bunun yanında Sultanbeyli yeni hizmet binaları kazandı. Hükümet Konağı, Askerlik Şubesi, kültür merkezleri bunlardan sadece birkaçı. İlçemizin eksiği çok ama ekibimizle birlikte bu açığı kapatmak için çalışıyoruz" dedi.

"Gençler İyi Yetişmeli"

Sultanbeyli'nin son yıllarda birçok eğitim yuvasına kavuştuğuna değinen Keskin, bu kapsamda gençlik merkezlerinin eğitimler verdiğinin altını çizdi. Gençlerin iyi yetiştirilmesi için büyük gayret gösterdiklerini vurgulayan Keskin, gençlerin sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine önem verdiklerini ifade etti. Battalgazi Mahallesi sınırları içerisinde devlet hastanesinin inşaatının çok hızlı devam ettiğini söyleyen Keskin, üçüncü köprü, hızlı tren ve metro projelerinin Sultanbeyli'ye ne gibi kazanımları olacağını mahalle sakinleriyle paylaştı. Bu projelerin bitirilmesinin uzun sürmeyeceğini ifade eden Keskin, mülkiyet konusunda da sona yaklaşıldığını ifade etti.

"Sizlerden Aldığımız Destekle Yorgunluk Hissetmiyoruz"

İftar programında konuşan AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç de iftar için gelen mahalle sakinlerine teşekkür etti. "Sizlerden aldığımız destekle yorgunluk hissetmiyoruz. İftar sofralarımız sizinle güzel" diyen Sevinç, "Ülkemizde huzur var. Bozmak için ellerinde geleni yapıyorlar. Ama biz buna izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Çocuklar Gönüllerince Eğleniyor

Her mahallede gerçekleşen iftar öncesi çocuklar içinde şenlik düzenleniyor. Karagöz ve Hacivat oyunlarıyla eski Ramazan gelenekleri yaşatılırken, çeşitli oyunlarla da miniklere eğlenceli anlar yaşatılıyor.

Fatih Mahallesi'nde düzenlenen iftar programı Ülke TV'den de canlı olarak yayınlandı. Canlı yayına katılan Başkan Keskin, devam eden iftar programları hakkında bilgiler aktardı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İftar Sofraları Fatih Mahallesi'ne Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement