Iğdır'daki Terör Örgütü PKK Davası - Son Dakika
Güncel

Iğdır'daki Terör Örgütü PKK Davası

Iğdır\'daki Terör Örgütü PKK Davası

Iğdır'da yol kesip araçları ateşe verdiği, el yapımı patlayıcı hazırladığı iddia edilen ve emniyet binasına bombalı eylem yapmak üzereyken yakalanan ve hakkında biri ağırlaştırılmış olmak üzere ...

06.11.2013 13:23

Iğdır'da yol kesip araçları ateşe verdiği, el yapımı patlayıcı hazırladığı iddia edilen ve emniyet binasına bombalı eylem yapmak üzereyken yakalanan ve hakkında biri ağırlaştırılmış olmak üzere 5 kez müebbet ve 40 yıl hapis cezası istenenterör örgütü PKK üyesi sanığın yargılanmasına başlandı.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanık Sedat Karabalık ve avukatı katıldı.

Sanık Karabalık, tercüman istemeyerek savunmasını Kürtçe yapmak istedi. Bunun üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Mustafa Kahya, "Üniversite öğrencisisin ve bu noktaya kadar eğitimini getirmişsin. Savunmanı herhalde Türkçe yapabilirsin" dedi.

Uyarıları dikkate almayan ve sorulan sorulara Kürtçe yanıt veren sanık Karabalık'ın cevapları tutanağa "Sanığın ısrarla Kürçe konuştuğu görüldü, ne dediği anlaşılamadı" şeklinde yazıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen ve sanığı tanıyıp tanımadığı sorulan daha önceden terör örgütü PKK davasından hükümlü olan Şehriban Emengen de Ağrı'nın Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki ifadesini ve fotoğraf teşhisini kabul etmediğini söyledi.

Kürtçe savunma yapmak istediğini ifade eden Emengen, "İfademi Kürtçe olarak vermek istiyorum ama asimilasyona uğradığım için onu da yapamıyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, dosyada adı geçen tanıkların dinlenmesi ve delillerin toplanmasına hükmedip, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Iğdır-Aralık karayolunda 10 Eylül 2012'de yol kesip araçları ateşe verdiği, Korhan Yaylası mevkisinde araziye gömülü vaziyette bulunan el yapımı patlayıcıyı hazırladığı öne sürülen ve Doğubayazıt'taki Uluyol emniyet binasına bombalı eylem yapmak üzereyken yakalanan terör örgütü PKK üyesi Sedat Karabalık hakkındaki iddianamede, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "Kasten adam öldürmeye teşebbüs", "Yakarak mala zarar verme", "Hürriyetten yoksun bırakma" ve "Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma" suçlarından biri ağırlaştırılmış olmak üzere 5 kez müebbet ve 40 yıl hapis cezası isteniyor. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Iğdır'daki Terör Örgütü PKK Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement