Işık Koşaner Genelkurmay'dan Ayrıldı - Son Dakika
Güncel

Işık Koşaner Genelkurmay'dan Ayrıldı

Işık Koşaner Genelkurmay\'dan Ayrıldı

Genelkurmay Başkanlığı'na Atanması Beklenen Koşaner'le ilgili Sürpriz Bir Gelişme Yaşandı

05.08.2010 17:05  Güncelleme: 20:17

Genelkurmay Başkanlığı'na atanması beklenen Koşaner'le ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. Koşaner saat 17.00'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşmek için Çankaya Köşkü'ne geldi.

KOŞANER ABDULLAH GÜL İLE GÖRÜŞTÜ

Yaklaşık 40 dakika süren görüşmenin ardından Koşener Çankaya Köşk'ünden ayrıldı. Koşaner'in ne gerekçeyle Köşk'e çıktığı henüz bilinmiyor.

KOŞANER PAŞA GENELKURMAY'DAN AYRILDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmenin ardından Genelkurmay Başkanlığı'na gelen Işık Koşaner, Genelkurmay'dan ayrıldı.

IŞIK EMEKLİLİĞİNİ İSTEYİNCE ARAPSAÇINA DÖNDÜ

Işık'ın emekliliğini istemesi sonrasında Kara Kuvvetleri için soru işaretleri arttı. Bu durumda İlker Başbuğ'un yeni bir teklif yapması gerekiyordu. Genelkurmay'dan Milli Savunma Bakanlığı'na bir teklif gelmedi. Başbuğ'un Atilla Işık'ı önerebileceği belirtiliyordu. Ancak Işık emekliliğini isteyince bu ihtimal de ortadan kalktı. Başbuğ ikinci bir teklif yapmazsa 30 Ağustos'u beklemek gerekecek. Bu durumda atama zinciri etkilenecek. Bu durumda Işık Koşaner'in teklif yapması söz konusu olacak.

HANGİ ORGENERALLERİN ADI GEÇİYOR?

Kara Kuvvetleri için dört kıdemli orgeneralin ismi geçiyor. En kıdemli orgeneral Jandarma Genel Komutanlığı'na atanan Necdet Özel. Özel 1 Eylül'den sonra birkaç gün görev yapıp Kara Kuvvetleri'ne atanabilir. Ancak bu durumda Özel'in Genelkurmay Başkanlığı yolu kapanacak.

CEYLANOĞLU'NUN 28 ŞUBAT KARNESİ

Bir diğer kıdemli orgeneral 1. Ordu Komutanı Erdal Ceylanoğlu, onu orgeneral Saldıray Berk takip ediyor. Erzincan iddianamesinde 1 numaralı sanık olarak gösterilen Berk hakkında hükümetin olumsuz tavrı olduğunu biliniyor. Ceylanoğlu'nun da 28 Şubat'ta tanklara yürü emri verdigi belirtiliyor.

ADI GEÇEN DİĞER PAŞA ASLAN GÜNER

Adı geçen bir diğer orgeneral de Genelkurmay İkinci Başkanı Aslan Güner.

En yakın olasılık Necdet Özel olarak görünüyor. Ancak bunun için Işık Koşaner'in teklif vermesi bekleniyor. Son durumda Başbuğ'un yeni bir isim teklifi sunmayacağı öngörülüyor.

ı

BAŞBAKAN GELİŞMELERİ AYDIN VALİLİĞİ'NDE İZLEDİ

Başbakan Erdoğan partisinin mitinginin ardından Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'u makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaret için saat 13.15'da Valiliğe giren Başbakan Erdoğan'ın resmi programda 14.30'da helikopterle Denizli'ye hareket etmesi planlanırken, Valilik'den 15.50'de çıkması dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan'ın bu süre içinde yemek yediği ve Ankara'da Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık'ın emekliliğini istemesiyle ilgili gelişmeleri takip ettiği öğrenildi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Işık Koşaner Genelkurmay'dan Ayrıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement