İstanbul'da Tenis Şöleni Başlıyor - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Tenis Şöleni Başlıyor

İstanbul\'da Tenis Şöleni Başlıyor

dünyanın 1 numarası Belaruslu Victoria Azarenka, Wimbledon, ABD Açık ve 2012 Londra Olimpiyat Oyunları şampiyonu ABD'li Serena Williams, Fransa Açık galibi Rus Maria Sharapova, geçen yıl WTA Championships'te mutlu sona ulaşan Çek Petra Kvitova,...

22.10.2012 16:53

Dünyanın kadınlarda en iyi 8 sporcusu ile 4 çift ekibinin mücadele edeceği TEB-BNP Paribas WTA Championships yarın başlayacak

İstanbul'un ikinci kez ev sahipliği yapacağı, Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek turnuvada, teklerde bu yılın Avustralya Açık şampiyonu,

dünyanın 1 numarası Belaruslu Victoria Azarenka, Wimbledon, ABD Açık ve 2012 Londra Olimpiyat Oyunları şampiyonu ABD'li Serena Williams, Fransa Açık galibi Rus Maria Sharapova, geçen yıl WTA Championships'te mutlu sona ulaşan Çek Petra Kvitova, Polonyalı Agniezska Radwanska, Alman Angelique Kerber, Çinli Li Na ve İtalyan Sara Errani birincilik mücadelesi verecek.

Olası sakatlık durumunda Avustralyalı Samantha Stosur ile Fransız Marion Bartoli yedekte bulunuyor.

Çiftlerde ise geçen yıl İstanbul'da şampiyon olan Lisa Raymond-Liezel Huber (ABD), Sara Errani-Roberta Vinci (İtalya), Lucie Hradecka-Andrea Hlavackova (Çek Cumhuriyeti) ile Nadia Petrova- Maria Kirilenko (Rusya) turnuvada yer alacaklar.

Kırmızı grupta Victoria Azarenka, Serena Williams, Angelique Kerber ve Li Na, beyaz grupta ise Maria Sharapova, Agnieszka Radwanska, Petra Kvitova ve Sara Errani finallerde yer alabilmek için ilk iki sırayı almaya çalışacak.

Yarın başlayacak grup maçları 26 Ekim Cuma günü tamamlanacak. Her gün 3 karşılaşmanın yapılacağı grupları ilk iki sırada bitiren oyuncular, 27 Ekim

Cumartesi günü çapraz eşleşmeyle yarı finalde karşılaşacak. Organizasyon 28 Ekim Pazar günü yapılacak final maçıyla sona erecek. Çiftlerde ise 27 Ekim Cumartesi günü yarı finaller, 28 Ekim Pazar günü de final maçı yapılacak.

TOPLAM ÖDÜL 4.9 MİLYON DOLAR

Turnuvada toplam 4 milyon 900 bin dolar para ödülü dağıtılacak. Namağlup şampiyon olacak tenisçi 1 milyon 750 bin doların sahibi olacak. Bir grup yenilgisiyle şampiyon olacak oyuncu 1 milyon 635 bin dolar ödül alacak. Yenilgisiz finalist olacak oyuncu ise 890 bin dolar kazanacak. Katılım payı olarak her sporcuya 110 bin dolar verilecek.

BELARUSLU RAKET AZARENKA -TENİS TARİHİ AÇISINDAN TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR YER OLACAK

Sinan Erdem Spor Salonu'nda yarın başlayacak turnuva öncesinde Polat Renaissance Otel'de basın mensuplarının karşısına çıkan tenisiçiler şunları söylediler

Victoria Azarenka, Türkiye'nin Ruslar ve Belaruslular için popüler bir yer olduğunu belirterek, Daha önce Türkiye'ye 2 defa gelmiştim. Kemer'e ve Antalya'ya tatil için gitmiştim. Biliyorsunuz buralar Ruslar ve Belaruslular için çok popüler yerler. İstanbul ise iki kültürün birleştiği bir şehir. Avrupa ve Asya birleşiyor. Müthiş, ekonomik ve zengin bir tarihi olan bir şehir. Tenis tarihi açısından da Türkiye önemli bir yer olacak. Ben her zaman burada bulunmaktan mutlu oldum. Umuyorum ki bu yıl, gelecek yıl daha fazla şey öğreneceğiz. Daha çok insanı tenise kazandıracağız. Kültür hakkında daha çok bilgi sahibi olacağız şeklinde konuştu.

SERENA WİLLİAMS'A KARŞI OYNAMAK İSTİYORUM

Bu yılki Amerika Açık finalinde yenildiği Serena Williams'a karşı tekrar karşılaşacağının hatırlatılması üzerine Belaruslu tenisçi, Amerika Açık'taki maçın çok iyi geçtiğini ifade etti. Belaruslu tenisçi, Çok yaklaşmıştım ama yapamadım, Serena'yı yenemedim. Şimdi bunu gerçekleştirme fırsatım var. Bu kez gerçekten yapacağım. Bu maçı iple çekiyorum. Grupta da karşı karşıya oynayacağız. Serana'ya karşı nasıl oynayacağımı hep birlikte göreceğiz. Daha iyi servis atmaya çalışacağım. Ayrıca sadece Serena ile değil, başka oyuncularla da oynayacağım. Kendisi çok zor bir rakip. Özellikle kapalı sahada. Bu yeni bir deneyim olacak ifadelerini kullandı.

Agnieszka Radwanska ise İstanbul'a ilk kez 2 yıl önce küçük bir turnuva için geldiğini hatırlatarak, Geçen yıl buradan güzel anılarla ayrıldım. Şu anda bu şampiyonada olmak herkesin hedefi. Burada bulunmaktan dolayı mutluyum ve heyecanlıyım. En iyi tenisimi oynamaya çalışacağım dedi. Bir soru üzerine Rus raket Maria Sharapova ile daha önce de karşılaştığını, fakat her maçın hikayesinin farklı olduğunu ifade eden Radwanska, Sharapova ile farklı zamanlar ve farklı turnuvalarda karşılaştım. Tabii ki elimden gelenin fazlasını yapmak isterim. Bizim için farklı ve güzel bir maç olacak diye konuştu.

DÜNYANIN BİR NUMARASI OLMAK İSTİYORUM

Polonyalı tenisçi, bu sezon en iyi performansını ortaya koyduğunu ifade ederek, İlk kez dünya ikincisi oldum ve ilk Grand Slam finalimi oynadım. Bu

benim için çok önemliydi. Umuyorum daha fazla final oynarım. Dünyanın bir numarası olmak istiyorum. Buna çok yakınım ifadelerini kullandı. Dünyanın bir numarası olma hedefine çok yaklaştığını vurgulayan Radwanska, iki numara olmanın çok da kötü olmadığını, gelecek yıl birincilik hedefini gerçekleştirmeyi umduğunu söyledi.

Alman tenisçi Angelique Kerber de Çok iyi bir turnuva. En iyi oyuncular geliyor. Benim için burada olmak bir gurur. Bütün oyuncular çok iyi ve herkesin çok iyi oynaması gerekiyor. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım dedi.

Çinli sporcu Li Na; Bizim için çok önemli diyerek Sezon sonu turnuvasının ardından tatil var ve herkes bu turnuvayı dört gözle bekliyor. Bizim için çok önemli. Ben de artık tatil yapmak istiyorum diye konuştu.

İtalyan sporcu Errani, yarın başlayacak organizasyonda elinden geleni yapmak istediğini belirterek, İyi oyun çıkartmak için elimden geleni yapacağım.

Bunun için fiziksel olarak iyi adımlar atmam lazım dedi.

MARİA SHARAPOVA "1 NUMARA OLAMAMAK BENİM İÇİN DÜNYANIN SONU DEĞİL"

İstanbul'da olmaktan dolayı memnun olduğunu belirten Sharpaova, Geçen sene sakatlık sebebiyle istediğim performansı gösterememiştim. Türkiye'deki en popüler tenisçi olduğumu düşünmüyorum, bunun bir istatistiği olamaz dedi.

Sharapova, Dünya 1 numarası olmak nasıl olurdu sorusuna Buraya 1 numara olarak gelmek büyük bir başarı olurdu ama benim için dünyanın sonu değil. Benim için bu hafta öncelik bu değil diyen Rus tenisçi, turnuvanın formatı hakkında, Genelde seribaşılar ilk turlarda seribaşı olmayanlarla oynar. Ancak bu turnuvada format değişik. ve turnuvaya kötü başlasanız ve maç kaybetseniz bile toparlama ihtimaliniz var ifadelerini kullandı.

Dün Çırağan Sarayı'nda yapılan kura çekimi sırasında Serena Williams ile gülüşmeleri hakkında, Tenis hakkında konuşmadığımıza emin olabilirsiniz. Bir sürü Türk yetkili konuşuyordu ve belli bir noktadan sonra aramızda laflamak kaçınılmaz oldu dedi.

Harika bir yıl geçirdiğini söyleyen dört kez Grand Slam şampiyonu, Bence harika bir yıldı. Yıl öncesi pek iyi dinlenemedim. Sakatlığım vardı, moralim pek iyi değildi. Avustralya Açık'ta final oynadım, Fransa'da beklenmemesine rağmen şampiyon oldum. Bu nedenle müthiş bir yıldı dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Tenis Şöleni Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement