İsveç'ten Halk Oyunları İçin Geldiler - Son Dakika
Güncel

İsveç'ten Halk Oyunları İçin Geldiler

İsveç\'ten Halk Oyunları İçin Geldiler

Muğla'nın Datça İlçesi'ne, değişik ülkelerin halk oyunlarını öğrenmek için dünyanın pek çok ülkesini dolaşan İsveçli dans tutkunları geldi.

17.09.2013 11:42

Muğla'nın Datça İlçesi'ne, değişik ülkelerin halk oyunlarını öğrenmek için dünyanın pek çok ülkesini dolaşan İsveçli dans tutkunları geldi.

İsveç'te iktisatçılık yapan Sedat Kara'nın daveti üzerine Datça'ya gelen 19 İsveçli turist, Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen kursta, başta Ege olmak üzere Türkiye'nin değişik yörelerinin halk oyunlarını öğreniyor. Muğla Üniversitesi Türk Halk Oyunları Koordinatörü Öğretim Görevlisi Aydın Çelebi'nin eğitmenliğinde gerçekleştirilen kursa, doktor, psikolog, öğretmen, dansçı, kütüphaneci ve hemşire gibi değişik mesleklerden kursiyerler katılıyor.

DÜNYA HALK DANSLARINA BÜYÜK İLGİ

İsveçli kursiyerler adına konuşan Sedat Kara, grup üyelerinin dünya halk danslarına karşı büyük ilgi duyduklarını ifade etti. Kara, "Grup üyeleri, İsveç'in değişik kentlerinde faaliyet gösteren beş ayrı derneğin çatısı altında farklı kültürlerin danslarını öğreniyorlar. İskandinav ülkelerinde, özellikle 1970'lerde Balkan ülkelerinin danslarına duyulan ilgiyle başlayan bu akım giderek diğer ülkelere de yansıdı. Geçen yıl Türkiye'yi programlarına aldılar. Ben aynı zamanda Datçalı olduğum için burayı tercih ettiler. Datça Belediyesi'nin desteği ile kurslara başladık" dedi.

TÜRK KÜLTÜRÜNÜN TANITILMASINDA ÖNEMLİ

Derslere gecen cuma günü başladıklarını belirten kurs eğitmeni Aydın Çelebi, "İsveç'ten bir grubun halk oyunlarını öğrenmek için Datça'ya geleceklerini duyunca, gönüllü olarak bu projenin içinde oldum. Türk kültürünün dünya ülkelerine tanıtılması açısından, halk oyunlarının çok büyük bir önemi var. Böyle bir aktivitenin içinde yer almak beni de mutlu ediyor. Başta Ege ve yöresi halk oyunları olmak üzere, zeybek, halay ve horon gibi oyunları öğreniyorlar. Oyunlarımızı çok çabuk kavradılar. Halk oyunları konusunda gerçekten de çok yetenekli olduklarını gösterdiler. Üç gün gibi kısa bir sürede, harmandalı ve düğün halayı gibi oyunları oynamaya başladılar. Bu gelişme doğrusu beni de şaşırttı. Eğitimler bir hafta sürecek" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İsveç'ten Halk Oyunları İçin Geldiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement