İzmir Birliği Önder Çiftçi Eğitimlerini Dikili'nin Köylerine Taşıyor - Son Dakika
Güncel

İzmir Birliği Önder Çiftçi Eğitimlerini Dikili'nin Köylerine Taşıyor

İzmir Birliği Önder Çiftçi Eğitimlerini Dikili\'nin Köylerine Taşıyor

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, geçtiğimiz yıl Dikili merkezde gerçekleştirdiği önder çiftçi eğitimlerini Dikili köylerinde gerçekleştirecek.

01.01.2014 12:07

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, geçtiğimiz yıl Dikili merkezde gerçekleştirdiği önder çiftçi eğitimlerini Dikili köylerinde gerçekleştirecek. Birlik, düzenleyeceği 13 eğitimle 28 köyde 500 küçükbaş hayvan yetiştiricisine ulaşmayı hedefliyor.

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, 28 köyde 13 eğitim sloganıyla Dikili köylerinde önder çiftçi eğitimleri düzenleyecek. Ocak ayında düzenlenecek eğitimlerde "Erken sütten kesmenin karlılığa etkisi" konusu işlenecek. Eğitimlerin bir kısmına Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hayvan Besleme Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Alçiçek de katılacak.
Birlik Tarım Danışmanlarından İbrahim İnce; "Geçtiğimiz yıl ilçe merkezlerinde gerçekleştirdiğimiz önder çiftçi eğitimlerini bu yıl köylerde düzenleyeceğiz. Hedefimiz 100 köyde 100 eğitim düzenlemek. Bu 100 eğitim ile 400 köyde 5 bin yetiştiriciye ulaşmayı amaçlıyoruz. İlkini ocak ayında 13 eğitimle Dikili'de gerçekleştireceğiz. Eğitim konumuz "Erken sütten kesmenin karlılığa etkisi". Hem koyunda hem keçide yıl içinde en fazla süt üretimi doğumdan sonraki aylar olup bu miktar her geçen ay azalıyor. Yetiştirici en verimli dönemi yavruya emdirerek gelir kaybına uğruyor. Eğitimlerimizde bunları anlatacağız" dedi.

Yetiştiriciye köyde hizmet

Köylerde düzenlenecek eğitimlere sadece eğitim boyutuyla yaklaşmadıklarını köylerde kuracakları mobil ofisler ile üyelere yerinde hizmette vereceklerini belirten Dikili İrtibat Bürosu sorumlusu Gülçin Ercan: "Dikili'nin köylerinde düzenleyeceğimiz 13 eğitimle 28 köye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu eğitimler yıl boyunca tekrarlanacak. Köylere defalarca gidecek, dönemsel olarak yetiştiricinin ihtiyacı olan konularda eğitimler organize edeceğiz. Bu eğitimlerin bir kısmını uzman kişiler verecek. Bu buluşmalarda oluşturacağımız hizmet masaları ile üyelere yerinde hizmet vereceğiz. Üyelerimiz eğitim öncesi ve sonrası kayıt bilgilerine ulaşma ve kontrol etme olanağı olacak. Ayrıca birlikle ilgili her türlü başvuruları buradan yapabilecekler" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir Birliği Önder Çiftçi Eğitimlerini Dikili'nin Köylerine Taşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement