Jak Timi, Mahsur Kalanları Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Jak Timi, Mahsur Kalanları Kurtardı

Jak Timi, Mahsur Kalanları Kurtardı

Palandöken Dağı'nda tipide mahsur kalan 4 amatör telsizci ile düşme sonucu yaralanan 2 kayakçı, jandarma ekiplerince kurtarıldı.

14.12.2013 19:07

Erzurum'daki Palandöken Dağı'nda tipide mahsur kalan ve donma tehlikesi geçiren 4 amatör telsizci ile düşmesi sonucu yaralanan 2 kayakçı, jandarma ekiplerince kurtarıldı.

Ejder Tepesi'ndeki verici istasyonundaki bir arızayı gidermek için Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti üyesi Adem Akbulut, İbrahim Pekmez, İsmail Hakkı Gökgöz ile Tolga Can, 30 No'lu pistin Sadık Ahmet mevkisine kadar gondolla gitti.

Buradan yaya olarak bir süre ilerledikten sonra dağa tırmanan 4 kişi, tipide mahsur kaldı. İstasyona ulaşan ancak vericinin alt kattaki kapısı kilitli olduğu için tipide kalan amatör telsizcilerden Akbulut ile Gökgöz, fenalaştı.

Durumun jandarma ve Erzurum Valiliği Kriz Merkezi'ne bildirilmesi üzerine olay yerine Palandöken Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi sevk edildi.

Kar üstü araçlarla bölgeye ulaşan jandarma ekipleri, arama köpeği "Gurbet"in de yardımıyla tarama faaliyeti gerçekleştirdi. Yaklaşık yarım saat süren çalışma sonucunda amatör telsizcilere ulaşan jandarma ekipleri, sağlık ekiplerinden yardım istedi.

Baygınlık geçiren ve kıyafetleri buzla kaplanan Akbulut ile Gökgöz'ün elbiseleri kesilerek, olay yerinde ilk müdahale yapıldı. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen bu kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bu arada JAK Timi, Palandöken Kayak Merkezi'ndeki pistlerde kayak yaptığı sırada tipide mahsur kalan Can Çetin ile düşme sonucu omzu çıkan İsa Baykal'ı kar üstü araçlarla alarak, sağlık ekiplerine ulaştırdı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jak Timi, Mahsur Kalanları Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement