Kadın Hak Ettiği Değeri Bulmalı - Son Dakika
Güncel

Kadın Hak Ettiği Değeri Bulmalı

Kadın Hak Ettiği Değeri Bulmalı

Dr. Asım Güzelbey, kadının her geçen gün toplumda daha aktif bir rol aldığını söyledi.

27.05.2013 09:12

Gaziantep'te düzenlenen "Yerel Yönetimlerde Kadın Zirvesi" konulu panelde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, kadının her geçen gün toplumda daha aktif bir rol aldığını söyledi. Güzelbey, "Büyük Selçuklu Devleti'nden tutunuz, Cumhuriyet dönemine kadar nice kadın devlet işlerinde, ekonomik aktivitelerde, sanat ve edebiyattın yanında siyasette önemli roller üstlenmişler." dedi.

Kurtuluş Savaşı'nda 64 kadının savaşarak şehit olduğunun resmi kayıtlarda yer aldığını vurgulayan Güzelbey, Türk toplumunda ailenin, ailenin içinde de kadının yerinin ve öneminin büyük olduğunu dile getirdi.

Günümüzdeki oranı hiç de azımsanmayacak derecede çalışan kadın olgusunun bulunduğuna dikkat çeken Başkan Güzelbey, "Ancak bir ülkede sadece çalışan kadının değil, ev kadınının da topluma değer kattığına inanıyorum. Kadının konumunun gerçekten farklı bir yerde durduğu, kadın hakları mücadelesinin çok farklı bir tarihsel süreç izlediği ülkemizde, bugün yürütülen kadın hakları mücadelesinin de özgün bir duruş, özgüveni yüksek bir tavır sergilemesi gerektiğine inanıyorum." diye konuştu.

Günümüzde kadınların artık her alanda var olduklarını ifade eden Güzelbey, "Öğretmen, hakim, doktor, siyasetçi, şoför daha birçok meslek dalında kadınlarımız erkeklerle aynı işleri rahatlıkla yapabiliyor. Türkiye'nin dirayetli kadınlarının, tarih boyunca yaşadıklarından çıkardıkları derslerle, geleceği çok farklı şekilde aydınlatacaklarına inanıyorum. Kadın birlikteliği güç birliği, bu aydınlanmayı daha da hızlandıracaktır." ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey, Gaziantep'te kadının yerinin farklı olduğunu, bunun da bir şans olduğunu belirterek, "Bizim şehrimiz bu açıdan çok şanslı. Çünkü ilk, tek kadın Bakan bu şehirden çıktı. Aslında bizim şehrimizde daima kadının adı vardır. Bazı yerlerde kadın, geri planda kalabilir. Ama bizim şehrimiz çok farklıdır. Kadın her zaman hak ettiği değeri bulmuştur." şeklinde konuştu.

Panele Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak moderatörlüğünde yapıldı. Panele konuşmacı olarak Viyana Parlamentosu Milletvekili, Eyalet Sözcüsü Şirvan Ekici, Almanya Schleswig Holstein-Timmendorfer Strand Belediye Başkanı Hatice Kara, Hatay- Dörtyol Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu, Konya-Akşehir Adsız Belediye Başkanı Türkan Pınar Çiğdem, İngiltere- Bradford Belediye Başkanı Naveeda Ikram, Bosna Hersek-Visoko Belediye Başkanı Amra Babic katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadın Hak Ettiği Değeri Bulmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement