Kayseri Demokrasi Nöbetine, Alman Genç Kız da Destek Verdi - Son Dakika
Güncel

Kayseri Demokrasi Nöbetine, Alman Genç Kız da Destek Verdi

Kayseri Demokrasi Nöbetine, Alman Genç Kız da Destek Verdi

Darbe girişiminin ardından Türkiye genelindeki meydanlarda başlatılan 'Demokrasi Nöbet'i sürüyor.

01.08.2016 12:03

Darbe girişiminin ardından Türkiye genelindeki meydanlarda başlatılan 'Demokrasi Nöbet'i sürüyor. Kayseri Cumhuriyet Meydanı'ndaki nöbete, Türk arkadaşı ile birlikte katılan Alman vatandaşı 23 yaşındaki Stefanie Strobel de başına, üzerinde 'Türkiye' yazılı bant bağlayarak bu coşkuyu yaşadı.

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ/PDY üyelerinin 15 Temmuz'da gerçekleştirdikleri darbe girişiminin üzerinden 16 gün geçmesine rağmen, meydanlardaki 'Demokrasi Nöbetleri' ilk günkü coşkuyla sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan'ın, "7 Ağustos'ta Demokrasi Nöbetleri'ni İstanbul Yenikapı'da taçlandırmak istiyoruz" açıklamasının ardından meydanlarda yeni bir hava esti. Meydanı dolduran kadın, erkek, yaşlı, genç herkes, ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırarak, ses sisteminden yayınlanan türkülere ve mehter marşlarına eşlik ettiler. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kurulan sahneye çıkarak, 16 gündür meydanları boş bırakmayan vatandaşlara teşekkür ederek, Demokrasi Nöbeti'nin vatandaşlarla birlikte bir şölen havasında sürdüğünü, hafta sonuna kadar da bu nöbetlerin devam edeceğini bildirdi. İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven de, darbe girişiminde bulunanların en ağır şekilde cezalandırılacağından şüphesi olmadığını ifade ederek, şehitler için dua etti.

ALMAN GENÇ KIZ DA DEMOKRASİ NÖBETİ

Almanya'da özel bir kuruluşta işçi olarak çalıştığını belirten Kayserili 25 yaşındaki Abdullah Ergin de Alman vatandaşı kız arkadaşı 23 yaşındaki Bilgisayar Uzmanı Stefanie Strobel ile nöbete katıldı. Başına, üzerinde 'Türkiye' yazılı bant bağlayan Alman genç kız, hayatında ilk kez böyle bir coşku yaşadığını, Türk halkının demokrasi için nasıl bir mücadele verdiğini anlamaya çalıştığını söyledi. Strobel, darbe girişimi sırasında 250'ye yakın insanın hayatını kaybettiğini öğrendiğini ve buna çok üzüldüğünü de kaydetti. Alman genç kız, daha sonra eline aldığı Türk bayrağını sallayarak coşkuya ortak oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Demokrasi Nöbetine, Alman Genç Kız da Destek Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement