Mardin'de Hamsi Festivali Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Hamsi Festivali Düzenlendi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, Ortahisar ile Kızıltepe belediyelerince, hamsi festivali düzenlendi.

08.12.2017 19:45

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, Ortahisar ile Kızıltepe belediyelerince, hamsi festivali düzenlendi.

"Biriz, Beraberiz, Kardeşiz" sloganıyla Kızıltepe otogar alanında düzenlenen Hamsi Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

Karadeniz ve Güneydoğu'nun çeşitli yöresel oyunların oynandığı ve şarkılarının seslendirildiği ve Ortahisar Belediyesi'ni tanıtan fotoğraf sergisi yer aldığı festivalde pişirilen yaklaşık 8 ton hamsi ve 800 Vakfıkebir ekmeği vatandaşlara ikram edildi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bu tür etkinliklerin Türkiye'nin birlik ve beraberliğine katkı sağlayacağına söyledi.

Uluslararası güçlerin oynamak istediği oyunlara uyanık olunması gerektiğini vurgu yapan Genç, birlik,beraberlik ve kardeşlik hukukuna her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu bir dönemin yaşandığını kaydetti.

Genç, şöyle dedi:

"Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Her zamankinden daha fazla bu topraklarda güçlü olmamız gereken bir dönemdeyiz. Burada bulunan herkes bizleri olağan üstü bir misafirperverlikle karşıladı. Tabiri caizse unutulmaz anlar yaşıyoruz. bütün Kızıltepeli hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Hepsini Trabzon'a davet ediyoruz. Bu birlik ve berabelik anlayışı, bu kardeşlik ruhu bu toprakların bize verdiği bir vazifedir."

Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş da "Ortahisar Belediyesi ile birlikte Hamsi Festivali düzenliyor olmaktan gayet mutluyuz."dedi.

Festivale İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, AK Parti MKYK üyesi Zeynep Alkış, Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Kızıltepe Belediye Başkanı Ahmet Odabaşı katıldı.

Konuşmaların ardından Karadenizli Sanatçı Sinan Yılmaz'ın söylediği türkülerle coşan vatandaşlar festivalin keyfini çıkardı.

Mardin\'de Hamsi Festivali Düzenlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardin'de Hamsi Festivali Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement