Milyonluk Arazi Vurgununa 2 Tutuklama - Son Dakika
Güncel

Milyonluk Arazi Vurgununa 2 Tutuklama

Milyonluk Arazi Vurgununa 2 Tutuklama

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, emekli doktor 75 yaşındaki Yıldırım Kaplancı'ya ait denize sıfır 7 milyon lira değerindeki araziyi, sahte belge düzenleyerek turizmci Mustafa Dinler'e 2 milyon liraya satan şebeke, özel bir ekip tarafından yakalandı.

10.05.2013 21:21

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, emekli doktor 75 yaşındaki Yıldırım Kaplancı'ya ait denize sıfır 7 milyon lira değerindeki araziyi, sahte belge düzenleyerek turizmci Mustafa Dinler'e 2 milyon liraya satan şebeke, özel bir ekip tarafından yakalandı.

Almanya'dan emekli olan doktor Yıldırım Kaplancı, birikimini Türkiye'de değerlendirmek için 1973 yılında Alanya'nın Payallar Beldesi'nde denize sıfır arazi satın aldı. Kaplancı'nın satın aldığı 11 dönümlük arazi, çevresinde yükselen 5 yıldızlı oteller sayesinde yıllar içerisinde değer kazandı. Turizmcilerin satın almak istediği arazinin değerini keşfeden Ali İhsan K. ve Bilal T., sahte evraklarla araziyi satmak için plan yaptı. Yıldırım Kaplancı'nın ve İstanbul'da oturan kuzeni 28 yaşındaki Mustafa Mahir Kaplancı'nın kimlik bilgilerini ele geçiren Ali İhsan K. ve Bilal T., kendi fotoğraflarıyla sahte kimlik hazırladı. Ali İhsan K., Yıldırım Kaplancı adına, Bilal T., ise Mustafa Kaplancı adına sahte kimlik düzenledi. Bu kimliklerle geçen yıl Muğla 2'nci Noterine giden şebeke üyeleri, kendilerini Yıldırım Kaplancı olarak tanıtıp, Antalya'daki arazinin satışının yapabilmesi için vekalet vereceğini söyledi. İşlemi gerçekleştiren noter, yapılan sahteciliği fark edemezken, Yıldırım Kaplancı'dan vekalet ve satış işlemleri sırasında yaşından dolayı istenmesi gereken sağlık raporu da istenmedi.

Sahte kimlikle vekaletnameyi alan şüpheli, Alanya'ya giderek 7 milyon Lira değerindeki araziyi 24 bin Lira'ya Hatay'da oturan akli dengesi bozuk Kasım Çelebi'nin kimlik bilgilerini kullanan başka bir şebeke üyesine sattı. Bir ay bekleyen dolandırıcılar, araziyi Alanya'da 5 yıldızlı otel sahibi M.D.'ye sattı. Alanya ve Ürgüp'te 5 yıldızlı oteli bulunan M.D., 7 milyon Lira değerindeki araziyi 2 milyon Lira'ya satın aldı. Bir bankadan 2 milyon 750 bin Euro kredi çeken işadamı M.D., 2 milyon lirayı arsa bedeli için öderken, geri kalan parayla araziye otel yapmak için çalışma başlattı. M.D.'nin bu girişimi arazinin gerçek sahibi Yıldırım Kaplancı'nın ortaya çıkmasıyla yarım kaldı.

Kendisinden habersiz milyonluk arazisinin 2 kez başkalarına satıldığını fark eden Yıldırım Kaplancı, tapu iptal davası açtı. Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında Alanya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği, dolandırıcılık şebekesi üyelerini yakalamak için özel bir ekip kurdu.

4 KİŞİ TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST

Cumhuriyet Savcısı Bekir Bakay tarafından sürdürülen soruşturmada, ekip, şebeke üyeleri Ali İhsan K. ve Bilal T.'nin Burdur'da olduğunu belirledi. Polis, arazi sahibi Yıldırım Kaplancı adına düzenlenen sahte kimlikle vekalet veren Ali İhsan K.'nın başka bir suçtan Burdur Cezaevi'nde olduğunu tespit etti. Ali İhsan K.'nın verdiği bilgiler doğrultusunda polis, geçen hafta Burdur'da Bilal T.'yi de yakaladı. Alanya'ya getirilen Bilal T., emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece 'resmi evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık' suçlarından tutuklandı.

Olayla ilgili çok sayıda kişinin ifadesine başvuran polis, şebeke üyesi olduğu iddiasıyla İstanbul'da Yıldırım K., Aysel K., Mehmet Seyit Ü. ve Şahin A.'yı da gözaltına aldı. Alanya'ya getirilen 4 şüpheli, sorgularının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrollü olarak serbest bırakıldı. Şüphelilere, yurtdışına çıkış yasağı da konuldu. Polis, ismi açıklanmayan bir şüpheliyi de yakalamak için çalışmaları sürdürüyor.

Soruşma kapsamında cumhuriyet savcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Haklarında 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenilen şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanılacak. - Antalya/ Alanya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milyonluk Arazi Vurgununa 2 Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement