Omay, Hatipoğlu'nu Tekzip Etti - Son Dakika
Güncel

Omay, Hatipoğlu'nu Tekzip Etti

Omay, Hatipoğlu\'nu Tekzip Etti

Omay, Tahir Hatipoğlu'nun "YÖK Hocaları" başlıklı köşe yazısında hoca atamalarıyla ilgili iddialarına karşılık verdi.

06.01.2012 15:54

Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedii Omay, Anayurt gazetesi yazarlarından Tahir Hatipoğlu'nun "YÖK Hocaları" başlıklı köşe yazısında hoca atamalarıyla ilgili iddialarına karşılık verdi.

Omay, gazeteye gönderdiği tekzip yazısında; eleştirilerin ve iddiaların, insaf ve doğruluk sınırları içinde, hukuk kuralları göz önüne alınarak yapılması gerektiğini söyledi.

Tahir Hatipoğlu imzasıyla Anayurt Gazetesinde "YÖK Hocaları "başlığıyla yayınlanan köşe yazısında, erken emekli olmak istemeyen hocaların, Batman, Siirt ve Mardin gibi şehirlerde yeni kurulmuş üniversitelere tayinlerini yaptırdıktan sonra eski üniversitelere tayin çıkarttıklarını iddia etmesi Artuklu Üniversitesinde tepkiye yol açtı.

Rektör Omay'ın buna karşılık olarak yayınladığı tekzip yazısında "Gerçek dışılığı rahatlıkla ispatlanabilecek bu bilgilerin mesleki etik kaygısı gütmeksizin uydurma iddialarla, üniversitemizin adı verilerek yazıya inandırıcılık kazandırma çabası, bu çabanın belli bir maksada yönelik olduğunu göstermektedir. "ifadelerini kullandı.

Artuklu Üniversitesine atfedilen atamaların hiçbir zaman gerçekleşmediğini, şu ana kadar söz konusu atamaların öznesi olmadığını ve olmayacağını belirten Omay," Yazıda geçen mesnetsiz ve haksız diğer iddia ve ithamların üslubu ve zamanlaması bunların kamuoyunu yanıltma ve yüzyıllara dayanan kültürel ve medeni birikime sahip coğrafyada bulunduğunun sorumluluğunu taşıyan üniversitemizi ve Yüksek Öğretim Kurumunu yıpratma amaçlı olduğunu göstermektedir. "dedi.

Dayanaktan yoksun iddia ve yorumlara ilişkin olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla yazının tekzip edilmesi zorunluluğu doğduğunu belirten Serdar Bedii Omay, üniversitemiz ile ilişkisi olsun olmasın bütün bu eleştirilerin ve iddiaların, insaf ve doğruluk sınırları içinde, hukuk kuralları göz önüne alınarak yapılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Omay, Hatipoğlu'nu Tekzip Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement