Organ Bağışında Dünya Rekoru Antalya'da Kırıldı (2) - Son Dakika
Güncel

Organ Bağışında Dünya Rekoru Antalya'da Kırıldı (2)

Organ Bağışında Dünya Rekoru Antalya\'da Kırıldı (2)

Antalya'da '1 Saat İçinde En Fazla Organ Bağışı' dalında Guinness Rekoru denemesinde 75 bağış geçersiz sayılırken 1981 kişi organlarını bağışlayarak, dünya rekoru kırdı.

01.03.2013 17:31

Organ BAĞIŞINDA DÜNYA REKORU ANTALYA'DA KIRILDI (2)

1 SAATTE 1981 ORGAN BAĞIŞI

Antalya'da '1 Saat İçinde En Fazla Organ Bağışı' dalında Guinness Rekoru denemesinde 75 bağış geçersiz sayılırken 1981 kişi organlarını bağışlayarak, dünya rekoru kırdı.

Antalya Valiliği koordinatörlüğünde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen rekor denemesi saat 15.13'te başladı. Saatler 16.13'ü gösterdiğinde Guinness Türkiye Temsilcisi ve Hakemi Şeyma Subaşı'nın işaretiyle rekor denemesi sona ererken, organizasyonun gerçekleştiği Kepez Arena'ya kurulan dev kronometreye yeni dünya rekoru ' 2 bin 56' olarak yansıdı. Ancak bağışların 75'i eksikler nedeniyle geçersiz sayılınca rekon 1981 olarak kayda geçti.

Rekor için Antalya'daki birçok sivil toplum örgütü, dernek, üniversite öğrencileri kulüpleriyle birlikte çevre il ve ilçelerden çok sayıda sağlık çalışanı Kepez Arena'daydı. Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. İsrafil Kurtcephe de organlarını bu organizasyonda bağışladı.

22 BİN 478 HASTA ORGAN BEKLİYOR

Rekor denemesinin sona ermesinin ardından Bakan Yardımcısı Kafkas, "Sağlık Bakanlığı adına hepinize şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum" dedi. Antalya'nın Türkiye'nin önemli bir markası olduğunu belirten Bakan Yardımcısı Kafkas, "Antalya organ naklinde hep güzel işler yaptı. Dünyaya Türkiye'nin imajı için ciddi katkılar sağladı. Bu yürekler, heyecan, duyarlılık olmasa çok da kolay gerçekleştirebilecek bir organizasyon değil. Dün akşam itibariyle organ bağışlanacak 22 bin 478 hasta bekliyor. Her birimiz bu kişilerin içerisinde olabilirdik. Öldükten sonra kimsenin bir işine yaramayan organları bağışlamak hem insani hem İslami bir duyarlılıktır" diye konuştu. Türkiye'nin organ nakli konusunda gerekli teknik altyapıya sahip olduğunu belirten Kafkas, "Canlarımıza can katalım" çağrısında bulundu.

Vali Altıparmak ise 6 bin insanın Türkiye'de organ bulamamaktan hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, tüm katılımcılara teşekkür etti. İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, Antalya'nın sağlıkta marka bir kent olduğu ve bu markanın kırılan rekorla tescillendiğini kaydetti.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtcephe, bu organizasyonla Antalya'nın organ nakli konusunda dünyanın en iyisi olduğunu gösterdiğini söyledi. Prof. Dr. Kurtcephe, "İnsanlık için kalbimizin sevgi dolu olduğunu haykırdık. Antalya marka değerine bir değer daha kattı" dedi. Türkiye'nin ilk yüz nakli ve çift kol nakli ameliyatını gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin sosyal medyada çok iyi örgütlendiğini belirterek, öğrencilerine ve Antalya'ya teşekkür etti.

Kampanyaya destek veren sanatçı Sümer Ezgü, dün akşam saatlerinde çok yakın bir arkadaşının babasının rahatsızlığı için Antalya'da hastanede olduğunu belirterek, "Bugün burada yapılan organizasyonun ne anlama geldiğini çok yakından hissettim. İnsanlık görevi için bir aradayız. Sizlerin yürekleri atıyor, vicdanları sağlam" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Organ Bağışında Dünya Rekoru Antalya'da Kırıldı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement