Özgür-Der'den Mısır'daki idam kararına tepki - - Son Dakika
Güncel

Özgür-Der'den Mısır'daki idam kararına tepki -

Diyarbakır'da Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyeleri, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye "şiddete teşvik" suçlamasıyla idam cezası verilmesi yönündeki karara tepki gösterdi.

27.03.2014 01:19

Diyarbakır'da Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyeleri, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye "şiddete teşvik" suçlamasıyla idam cezası verilmesi yönündeki karara tepki gösterdi.

Yenişehir ilçesindeki AZC Plaza önünde bir araya gelen ve "Cuntanın idam kararı İslami direnişi yıldıramaz", "Bütün ümmet tek yürek" yazılı dövizler taşıyan Özgür-Der üyeleri, Türkçe ve Kürtçe, "İhvan'ın direnişi, ümmetin direnişidir" sloganları atarak, kararı protesto etti.

Özgür-Der Şube Başkanı Koç, burada yaptığı açıklamada, Mısır cuntasının küresel işbirlikçileriyle aylardır İhvan'ı topyekün yok etmek için her türlü yola başvurduğunu söyledi. Muhammed Mursi'nin efsane direnişi ve Mısır halkının zulme boyun eğmeyeceklerini, darbe mahkemelerini tanımadıklarını ilan ettiklerini ifade eden Koç, şöyle dedi:

"Vicdan ve insaf sahibi herkesi özgürlük ve adalat talebiyle ayaklanan mazlum halkların yanında olmaya, rabia direnişini sahiplenmeye ve darbeye direnen Mısır halkını yalnız bırakmamaya davet ediyoruz. Sisi cuntasının bu zulmü, zaten meşru hiç bir temeli bulunmayan bu darbe zemininin çatırdadığının somut bir işareti olsun inşallah."

Mısırlıların ilk günden beri meydanlara çıkarak özgürlük ve adalet taleplerinden asla vazgeçmeyeceklerini her fırsatta haykırdıklarını hatırlatan Koç, şunları söyledi:

"İdam kararı verilmesi darbe politikalarının, bu zulmün devamı niteliğindedir. Bu karar utanç vericidir. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir hukuksuzluk örneğidir. Cuntanın emrindeki yargının sözde, İslami hareketi etkisizleştirmek ve direnenlere göz dağı vermek için başvurduğu bu yollar darbenin içine düştüğü aciziyeti, içine düştüğü çıkmazı, darbecilerin daha da saldırgan olacağını bütün dünyaya göstermiştir"

Özgür-Der Şube Sekreteri Mehmet Deniz ise Diyarbakırlı Müslümanlar olarak İhvan'a karşı gerçekleştirilen bu hukuksuzluğu, saldırıları, bir komediden farksız olan idam kararını şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Saadet Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fesih Bozan da Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye idam cezası verilmesi yönündeki karara tepki gösterenlere destek verdi.

Özgür-Der\'den Mısır\'daki idam kararına tepki -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özgür-Der'den Mısır'daki idam kararına tepki - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement