Penti Ortadoğu'da Hızlı Büyüyor - Son Dakika
Güncel

Penti Ortadoğu'da Hızlı Büyüyor

Penti Ortadoğu\'da Hızlı Büyüyor

İran, Suriye, İsrail, Irak ve Mısır'dan sonra, Filistin Ramallah ve Şam'da açacağı şubelerle birlikte, yılsonuna kadar sadece yurtdışında 99 mağazaya ulaşacak.

02.06.2015 11:34  Güncelleme: 11:35

Mayo ve plaj giyiminde yüzde 17, iç giyimde yüzde 8 pazar payına sahip olan Penti, çorapta ise yüzde 45 pazar payına sahip.

Yılsonuna kadar yurt içinde doğudan batıya, 285 mağazaya ulaşacak olan marka, yurtdışında da, 40'a yakın yeni mağaza açacak. Özellikle savaşın hüküm sürdüğü bölgelere rotayı çeviren Penti, Irak, Mısır ve İsrail'den sonra, Suriye'de Şam ve Filistin Ramallah'a da mağaza açmaya hazırlanıyor. Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo, yurtdışı mağaza operasyonlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; risk almayı seven bir marka olarak, farklı dinamikleri olan pazarları tercih ettiklerini, çünkü kadının moda ve benzer ihtiyaçlarda evrensel bir tutuma sahip olduğunu söyledi. Bu nedenle, çorap kültürünün olmadığı Moğolistan, savaş ve iç karışıklıklarının hüküm sürdüğü Irak, Suriye, Mısır, İsrail ve Filistin'de de Penti markasıyla var olduklarını ve olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Ortadoğu'da ve Balkanlarda en yüksek bilinirliliğe sahip ve satın almada en çok tercih edilen marka olan Penti'nin Kosova'da yüzde 70, Makedonya'da yüzde 40, İran'da yüzde 38 pazar payı bulunmakta.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Penti Ortadoğu'da Hızlı Büyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement