Somalili Öğrenciler Manavgat İmam Hatip Lisesinde - Son Dakika
Güncel

Somalili Öğrenciler Manavgat İmam Hatip Lisesinde

Somalili Öğrenciler Manavgat İmam Hatip Lisesinde

Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında, 11 bin öğrenci eğitim öğretim için Türkiye'ye geldi.

17.09.2012 18:31  Güncelleme: 10:16

Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında, Afrika başta olmak üzere Orta Asya ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden toplam 11 bin öğrenci eğitim öğretim için Türkiye'ye geldi.

Somali'den Türkiye'ye gelen 350 öğrenciden 29'u, 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde ders başı yaptı.

Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Nadir Arslan; Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın ortaklaşa yaptığı proje kapsamında Afrika, Orta Asya ve Avrupa'nın değişik ülkelerinden toplam 11 bin öğrencinin Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Bu 11 bin öğrenciden 350'si Somalili. Bu öğrenciler 7 ay önce Kastamonu'da Tömer Dil Merkezi'nde Türkçe dil eğitimi aldı ve eğitimleri geçen Çarşamba günü sona erdi. Konya'da törenle Türkiye'nin değişik illerindeki okullara dağıtıldı. Bu kapsamda bizim okulumuz da seçildi. Toplam 29 öğrenci almış bulunuyoruz. Proje kapsamında tam yatılı, tam burslu. Tüm mali imkanlarını ilçemizdeki ilçe müftülüğü yardım fonu şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı karşılıyor. 4 yıl boyunca İmam Hatip Lisesi programı alacaklar. 4 yıl sonra

isterlerse üniversiteye devam edebilirler" dedi.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç ve Manavgat İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları (MANİMDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdurahman Şahin,

2012-2013 eğitim öğretim yılı başlangıcında Somalili öğrencileri yalnız bırakmadı. Öğrencilerle Türkçe sohbet eden Kaymakam Bulgurlu, öğrencilerle geleceğe dönük yaptığı sohbetin yanında Türkiye ile ilgili görüşlerini sordu.

Saddam Alas isimli öğrenci,

ülkedeki sıkıntılardan bir an önce kurtulmak için Erkin Koray'ın yıllardır dillerden düşmeyen şarkısı Fesuphanallah'ı seslendirdi. Somalili Alas, şarkısının 'Arkası gelmez dertlerimin bıktım ilallah, bize de bir gün kader güler inşaallah' sözlerini gür bir şekilde söyledi. Türkiye'yi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini belirten Alas, ' Ilgaz, Anadolu'nun Pek Yüce Bir Dağıdır' isimli şarkısını da seslendirdi.

Üniversiteye devam ederek bilgisayar mühendisi olmak istediğini belirten Abdulkadir Shariif İdris de, Hz. Muhammed'in (SAV) Mekke'den Medine'ye hicretinde Medinelilerin seslendirdiği Taleal Bedru ilahisini seslendirirken arkadaşları tarafından ayakta alkışlandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Somalili Öğrenciler Manavgat İmam Hatip Lisesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement