Sur'da Artık Silah Değil Müzik Sesi Yankılanıyor - Son Dakika
Güncel

Sur'da Artık Silah Değil Müzik Sesi Yankılanıyor

Sur\'da Artık Silah Değil Müzik Sesi Yankılanıyor

9 Mart'ta başarıyla tamamlanan operasyonların ardından hayatın normale döndüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesinde silah sesleri yerini şimdiler müzik sesine bıraktı.

06.05.2016 11:10  Güncelleme: 15:19

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, PKK'lı teröristlere yönelik başarılı operasyonun ardından sağlanan huzurla, silah seslerinin yerine müzik yankılanıyor.

HAYAT NORMALE DÖNDÜ

Tarihi ilçe Sur'da, terör örgütü PKK'ya yönelik 28 Kasım 2015'te başlatılan ve 103 gün süren operasyonun 9 Mart'ta başarıyla tamamlanmasından sonra hayat normale döndü. Yeniden eski günlerine kavuşan ilçedeki tarihi konakların ziyaretçi sayısı giderek artıyor.


MÜZİK EŞLİĞİNDE SOHBET KEYFİ

Tarihi konakların bulunduğu sokaklarda müzik sesleri yükselirken, vatandaşlar sağlanan huzur ortamından yararlanarak tarihi ve turistik yerleri geziyor. Vatandaşlar, tarihi konaklarda müzik eşliğinde sohbet etmenin keyfini çıkarıyor.

SİLAH SESİ YERİNİ MÜZİK SESİNE BIRAKTI

Ulu Cami'nin arka tarafında yer alan Diyarbakır Kültür Evi, aylar sonra yeniden müşterilerine hizmet veriyor. Buraya giden dar sokaklarda aylar önce terör saldırıları sonucu duyulan silah sesleri yerine, kulaklarda müzik sesi çınlıyor.


OLAYLAR ÖNCESİNDE TURİZM PATLAMIŞTI

Diyarbakır Kültür, Turizm ve Musiki Derneği (Diktum-Der) Başkanı ve Diyarbakır Kültür Evi işletmecisi Kenan Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınmasının kent için milat olduğunu söyledi. Kentte olaylar öncesinde turizm açısından patlama yaşandığını, kültürel faaliyetlerde bulunulan birçok yerin açıldığını ifade eden Aksu, çok sayıda yerli ve yabancı turistin kenti ziyaret ettiğini belirtti.


Diyarbakır'ın zengin kültürü, tarihi, maneviyatı ve medeniyetinin dünyada hiçbir şehirde bulunmadığını savunan Aksu, kentin dünyada "üçüncü mukaddes şehir" olarak bilindiğini kaydetti.

"SUR TÜRKİYE'NİN KALBİDİR"

Tarihi ilçenin, terörün verdiği tahribatın giderilerek eski haline döndürüleceğinden umutlu olduğunu dile getiren Aksu, şöyle devam etti: "Diyarbakır'da artık yavaş yavaş hayat normale dönmeye başladı. İnsanlar, Sur'a akın akın gelmeye başladı. Sur'un normale dönmesi Diyarbakır'ın normale dönmesi, Diyarbakır'ın normale dönmesi de Türkiye'nin normale dönmesi demektir. Onun için Sur ilçesi Türkiye'nin kalbi diyebiliriz."


Terör nedeniyle vatandaşların çok mağdur olduğunu anlatan Aksu, "Diyarbakır'ın büyük insanları bu evlerde büyümüşler. Diyarbakır halkı hiçbir zaman çukur ve barikata taraf olmadı ve tasvip de etmedi. Diyarbakır özüne dönüyor. Biz Diyarbakır ve sokaklarının terörle değil, kültürel faaliyetlerle anılmasını istiyoruz." diye konuştu.


"TERÖR SALDIRILARININ İZİNİ SİLMEMİZ LAZIM"

Sur'da, 1551'den itibaren kentte 14 yıl valilik yapan İskender Paşa tarafından kullanılan konak da aylar sonra tekrar açılarak, ziyaretçilerini ağırlıyor.


İskender Paşa Konağı'nın işletmecisi Seyfettin Mutlu, 5 ay kapalı olan konağı ve müşterilerini çok özlediğini söyledi.

Mutlu, "Buranın tarihi anlatılmaz, gelip burayı görmek lazım. İnsanlarımız gelip peygamberleri, sahabeleri, On Gözlü Köprü'yü, Hasan Paşa Hanı'nı ve Hevsel Bahçeleri'ni görsün." ifadelerini kullandı.


Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sur'da Artık Silah Değil Müzik Sesi Yankılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • hamit: Yerle bir olmuş bir yerde hayat nasul normale döndü. Ulann atıyorsunuz da bir destekli atın. 2 2 Yanıtla
  • Sur: O kadar şehidimizin kanı var orada,şarkı türkü dinleteceğinize sürekli kuran okunsun Surda şehitlerimiz için herşey para değil..Çanakkale de nasıl alkol alınmasını hoşgörüyle karşılamıyorsanın orası içinde aynı duyguları besleyin lütfen 2 2 Yanıtla

Advertisement