Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Çalıştayı

Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Çalıştayı

MHP Grup Başkanvekili Vural: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gemisini sürenlerin, Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk'ün ve bin yıldır bu coğrafyayı vatan yapmış ecdadımızın yol haritası...

14.11.2013 14:45

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gemisini sürenlerin, Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk'ün ve bin yıldır bu coğrafyayı vatan yapmış ecdadımızın yol haritasından ayrılmamasını diliyorum" dedi.

Vural, Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu tarafından Kundu'daki bir otelde düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, düşük kur yüksek faiz yoluyla ithalatın pompalanıp, imalat sektörünün yüzde 80-85 ithata bağımlı hale getirildiğini, yüzde 25 tasarruf oranının yüzde 11,9'a düşürülerek 600 milyar dolar büyüklüğündeki tasarrufunun eritildiğini öne sürdü.

Bugün TBMM ve yargının kimlerin vesayeti altına aldığını bütün dünyanın bildiğini ifade eden Vural, "valilerinin milletine küfrettiği" bir Türkiye olduğunu savundu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletinin, bu coğrafyayı vatan yapanların, Cumhuriyeti kuranların bir yol haritasının olduğunu dile getiren Vural, şöyle konuştu:

"Bu yol haritası çerçevesinde Türkiye'yi de o istikamette götürmemiz gerekiyor. Bin yılık tarihimizin, ortak milli kültürümüzü etnik ya da mezheplere ayırdığınız zaman, milli ve üniter bir devlet yapısına bağlı Cumhuriyeti bu temellerinden uzaklaştığımız zaman, yoldan saptığınız zaman yolunuz kör olur. Belki bugün, bu sürücü kursları toplantısında hep beraber Türkiye'yi nasıl ileriye götüreceğiz, nasıl geleceğe götüreceğiz diye düşünürken geçmişteki bu tarihin, kültürün ve bu kimliğin oluşturduğu değerlerin ışığından, geleceğe bakarak yönümüzü bulmamız gerektiğini düşünüyorum. Aksi takdirde yabancıların size fırsat olarak ortaya koyduğu çözümlere doğru gittiğimiz zaman geçmişten, milli kimlikten, milli kültürden çözünürüz. Maazallah, Irak ve Suriye'de yaşadığımız dramları, Türkiye'de yaşamak zorunda kalabiliriz. Onun için öncelikli olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gemisini sürenlerin Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk'ün ve bin yıldır bu coğrafyayı vatan yapmış ecdadımızın yol haritasından ayrılmamasını diliyorum."

"Trafik kazalarını azaltmak milli servet olarak fayda sağlayacaktır"

Vural, son zamanlarda demiryollarında yapılan işleri önemsediklerini, kalitesi tartışılır olsa da bölünmüş yolları doğru bulduğunu anlattı. Trafik sorununun alt ve üst yapısıyla topyekün ele alınarak çözülmesi gerektiğini vurgulayan Vural, trafik kazalarında ölüm oranının OECD ülkelerinde ortalama binde 16 iken, Türkiye'de binde 44 civarında gerçekleştiğini kaydetti.

Vural, "Maddi hasarlı kazalar da var. Bunlar milli servet olarak maalesef kayboluyor. Trafik kazalarını azaltmak, milli servet olarak sosyal fayda sağlayacaktır. Ayrıca trafik karmaşasının, tıkanıklığının giderilmesi de çok önemli. Çünkü, trafikte harcadığınız zaman, sosyal maliyet olarak geçiyor. Zaman, açıkçası bir değerdir. Bu zamanı kaybetmiş oluyoruz" diye konuştu.

"Üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız"

Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Yılmaz da sürücü kursları, eğitimcileriyle ve Milli Eğitim camiasıyla bir aile olduklarını belirtti.

Trafiğin, Türkiye'de yılda binlerce insanın hayatını kaybettiği, yüzbinlerce vatandaşın yaralandığı veya sakat kaldığı, milyarlarca lira ekonomik zarar veren çok önemli bir sorun olduğunun altını çizen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu sorunun çözümünde de en önemli görev sürücü kurslarının. Sürücülerin eğitimini vereceğiz. Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı ulaşımın altyapısını hazırlayacak. Emniyet Genel Müdürlüğümüz kontrolünü ve denetimini en güzel şekilde yapacak. TBMM, yolumuzu açacak. Kanunlarımızı, yasalarımızı çıkartacak. Türkiye başındaki bu trafik belasından kurtulacak. Sürücü kursları ailesi olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Her zaman, her yerde bu memleket için üzerimize düşen vazifeyi yerine getireceğiz. Yarınlar bizim ülkemizin olacak."

Yılmaz, E sınıfı sertifika alabilmek için 3 yıllık B sınıfı sertifika olması zorunluluğu getirilmesini, sürücülükte stajyerlik sistemine geçilmesini, sürücülerin belirli yıl ve yaş aralıklarında, değişen ve gelişen trafik kuralları konusunda tamamlayıcı eğitime tabi tutulmasını, sürücü sertifikalarının geçerlilik süresinin 2 yıl ile sınırlandırılmasını istediklerini kaydetti.

"Kazaların yüzde 88,86'sı sürücü hatasından"

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Trafik Eğitimi ve Sürücü Kurları Grup Başkanı Ercan Alpay ise trafikte trafik kurallarının sorumluluk, duyarlılık ve paylaşım gerektirdiğini dile getirerek, trafiğin bir paylaşma kültürü olduğunu söyledi.

Bu kültürün ancak erken yaşlardan itibaren başlayan ve devamlılık gerektiren bir eğitimle sağlanabildiğini aktaran Alpay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemiz trafik ve kaza istatistikleri incelendiğinde bize de çok büyük görevler düşmektedir. Trafik olgusunun, sigara yasağında olduğu gibi ülke gündemine oturtulup kaza ve ölüm oranları ile maddi kayıpları en aza indirmek için bütün kurumlar ortak hareket etmek zorundayız. Öncelikle kaza oranlarını azaltmak adına sürücülerin eğitimi ve direksiyon uygulama sınavları en önemli öncelikli hedeflerimiz arasındadır. 2012 yılında meydana gelen kazaların yüzde 88,86'sı sürücü hatasından kaynaklanmıştır. Buradan da anlaşılacağı üzere güvenli bir sürüşteki temel ölçüt sürücüdür. Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı olarak sürücülerimizin daha donanımlı bir şekilde sürücü belgesi alabilmeleri için çalışmalar yapıyoruz."

Konuşmaların ardından konfederasyon genel başkanı Yılmaz tarafından Vural ile AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ve CHP İzmir Milletvekili Alattin Yüksel'e plaket takdim edildi.

Çalıştayın 3 gün devam edeceği öğrenildi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement