Tgc Semineri Sinop'ta Başladı - Son Dakika
Güncel

Tgc Semineri Sinop'ta Başladı

Tgc Semineri Sinop\'ta Başladı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Konrad Adenauer Stiftung'un (KAS) iş birliğinde gerçekleştirilen 63.Yerel Basın Semineri, Sinop'un Gerze ilçesinde başladı.

26.05.2012 17:38

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Konrad Adenauer Stiftung'un (KAS) iş birliğinde gerçekleştirilen 63. Yerel Basın Semineri, Sinop'un Gerze ilçesinde başladı.

North Star Hotel'de gerçekleştirilen seminerin açılışına Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, TGC Başkanı Orhan Erinç, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ile Sinop, Amasya, Çorum, Ordu, Samsun, Sinop, Tokat ve ilçelerinden yerel gazeteciler katıldı.

Seminerin açılışına Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirelin yanı sıra bir çok ilden 100'ün üzerinde gazeteci katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Türkiye'de gazetecilerin ikiye ayrıldığını söyledi Erinç, "Birincisi hukuken ve fiilen gazeteci sayılanlar, ikincisi fiilen gazetecilik yapanlar ama hukuken gazeteci sayılmayanlar. Hukuken sayılmamayı çalışma mevzuatına göre söyledim. Yoksa ceza yasalarına göre hukuken gazeteci sayılmayan meslektaşlarımız bir kovuşturmaya uğradıklarında gazeteci olarak sayılmak durumundalar. Biz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak Adalet Bakanlığı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu ile çalışmalar yapıyoruz. Ama bu konuda olumlu bir sonuç alınacağını düşünmek şimdilik biraz yanlış olur. Çünkü Türkiye'de siyasetle hukuk, çok sık karşıya karşıya geliyor ve bu sorunun çözümü için hukuk dikkate alınacakken geleneksel anlayışla siyaset ağır basan bir tercih yolu oluyor" dedi. Seminer 2 gün sürecek. - SİNOP

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement