Tiyatro Medresesi İçin Söyleyecekler - Son Dakika
Güncel

Tiyatro Medresesi İçin Söyleyecekler

Tiyatro Medresesi İçin Söyleyecekler

Erkan Oğur & İsmail Hakkı Demircioğlu Tiyatro Medresesi için söylüyor!

20.03.2013 11:29

'Müziği Sever' olmasıyla bilinen ve 1982 yılından itibaren, hem bireysel, hem de kendisi gibi pek çok usta müzisyenle birlikte çıkardığı kolektif albümlerle, bizi "birlikte hatırlamaya" çağıran Erkan Oğur, ve yıllardan beri onunla birlikte söyleyen, derlediği türküler vesilesiyle "Anadolu insanına artan hayretini ve saygısını" bizlere de ulaştıran İsmail Hakkı Demircioğlu, bu kez Tiyatro Medresesi için bir araya geliyorlar.

26 MART SALI 20:30

KADIKÖY HALK EĞİTİM MERKEZİ

BİLETLER: 25TL/35TL/45TL

Biletler Kadıköy Halk Eğitim Merkezi gişesi, Kumbara Kafe (Taksim) temin edilebilir veya www.tiyatromedresesi.org adresinden online olarak satın alınabilir.

Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, 26 Mart 2013 Salı akşamı, saat 20:30'da, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde verecekleri konserin tüm gelirini Tiyatro Medresesi'ne bağışlayarak, uzun yıllardır Türkiye müziğine yaptıkları katkıları, bu kez Türkiye tiyatrosuna da ulaştırmış olacaklar.

Tiyatro Medresesi'ne destek konserleri devam edecek!

Geçtiğimiz Ocak ayında, Jehan Barbur'un Oyun Atölyesi'nde verdiği konserle başlayan "Medrese yararına konserler" dizisi, Mart ayındaki Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'ndeki konseri sonrasında Gevende'nin 24 Nisan'da Oyun Atölyesi'nde vereceği bir konserle devam edecek.

Müzisyenlerin yanı sıra tiyatrocular da Medrese için sahne alıyor!

Tiyatrocular geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da Tiyatro Medresesi'ne birer tuğla koyuyorlar. Mart ayında, Tesahne, Bizim Tiyatro, Stüdyo 4 İstanbul ve Esmeray, Medrese için İTÜ Maçka İşletme Fakültesi'nde sahne alacaklar. Program için www.tiyatromedresesi.org adresi ziyaret edilebilir.

Gelirlerin hepsi borçlara gidiyor!

Sanatçıların, araştırmacıların ve sanatseverlerin katkılarıyla inşaatı devam eden Medrese'nin şu anda 260.000TL civarında bir borcu var. Oldukça yüklü bu borca rağmen Medrese ekibi geleceğe umutla bakıyor. 2011 yaz ve sonbaharında düzenlenen tiyatro kamplarında, Türkiye'den ve dünyadan 100 civarında oyuncu ve eğitmeni bir araya getirdiklerini, bu sene Medrese'nin diğer bölümlerini ve kütüphanesini inşa etmeyi hedeflediklerini söyleyen Erdem Şenocak, kütüphanenin bir kısmını Türkiye tiyatrosunun çağdaş ürünlerinden oluşan bir görsel arşiv şeklinde oluşturmayı düşündüklerini belirtti. Şenocak ayrıca, tüm tiyatro meraklılarını, bu yaz Medrese'de düzenlenecek tiyatro kamplarına davet etti. Tiyatro kamplarının programı Mart sonunda Tiyatro Medresesi web sitesinden duyurulacak.

Tiyatro Medresesi hakkında

Tiyatro Medresesi, 12 yıldır İstanbul'da faaliyet gösteren tiyatro grubu Seyyar Sahne'nin ve Performans Araştırmaları Derneği'nin inisiyatifiyle İzmir'in Şirince köyünde kurulmuş, uluslararası bir araştırma, yaratım ve gösteri merkezidir. Sanatçıların, araştırmacıların, sanatseverlerin destekleriyle varlığını sürdürmektedir; kar amacı gütmez. İnşaatı kısmen sürse de irili ufaklı çalışma salonları, yatak odaları, 200m2'lik bir gösteri salonu, büyük bir yemekhanesi, kütüphanesi, Medrese sakinlerini buluşturan yemyeşil avlusu, revakları ve 300 kişilik amfitiyatrosu ile Tiyatro Medresesi şimdiden muazzam bir yapı görünümünde. Detaylar için www.tiyatromedresesi.org adresine göz atabilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tiyatro Medresesi İçin Söyleyecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement