Tunç, Madenci ile İftar Açıyor - Son Dakika
Güncel

Tunç, Madenci ile İftar Açıyor

Tunç, Madenci ile İftar Açıyor

Milletvekili Yılmaz Tunç Eksi 300 metrede madencilerle iftar açtı.

08.08.2012 09:47

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, TTK Amasra Müessesi Maden ocağında eksi 300 metrede madencilerle birlikte iftar açtı. Tunç, ocağa inmeden önce Amasra müessesesi idari personelini, vardiya değişiminde işçileri, Genel Maden İşçileri Sendikasını ve Amele Birliğini ziyaret etti.

TUNÇ, HER RAMAZAN'DA MADENCİ İLE İFTAR AÇIYOR

Her Ramazan ayında yeraltında madencilerle iftar geleneğini bu Ramazanda da sürdüren Milletvekili Tunç beraberinde AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, Amasra İlçe Başkanı Bekir Karabacak, İl Genel Meclisi Üyesi Uğur Timur ve bazı İl yönetim kurulu üyeleri ile TTK Amasra Müessesesi Müdürü Ejder Erbay ve müessesede çalışan amirlerle birlikte eksi 300 koduna inerek, burada maden işçileri ile iftar yemeğinde biraraya geldi.

MÜESSESE MÜDÜRÜNDEN BRİFİNG ALDI, İDARİ PERSONELİ ZİYARET ETTİ

Milletvekili Tunç ve beraberindekiler, iftar öncesinde TTK Amasra Müessesi müdürü Ejder Erbay'ı makamında ziyaret etti. Müdür Erbay'ın TTK Amasra müessesesinin çalışmaları hakkında sunduğu brifingin ardından müessesenin idari personelini tek tek ziyaret ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.

VARDİYA DEĞİŞİMİNDE İŞÇİLERLE TEK TEK TOKALAŞTI

Milletvekili Tunç, idari personeli ziyaretinin ardından kuyubaşına geçerek vardiya değişiminde ocaktan çıkan işçilere "geçmiş olsun", ocağa inen işçilere de "hayırlı işler" dileklerini ileterek işçilerle tek tek tokalaştı. Tertip alan işçilerle bir süre sohbet eden Milletvekili Tunç, madenciliğin çok zor bir meslek olduğunu belirterek; "sizler çok büyük işler başarıyorsunuz, Allah çalışmalarınızda kolaylık versin, kazasız belasız çalışma nasip etsin" dedi.

GENEL MADEN İŞ SENDİKASI AMASRA ŞUBESİNİ ZİYARET ETTİ, TTK'YA İŞÇİ ALACAĞIZ DEDİ

Milletvekili Tunç, Genel Maden İş Sendikası Amasra Şubesini de ziyaret ederek, şube başkanı Hakkı Arslan, şube genel sekreteri Dursun Koç ve sendika yönetim kurulu üyeleri ile sohbet etti. Tunç burada yaptığı açıklamada "TTK'na 2009 yılında 3000 işçi almıştık, bu kapsamda 200 işçi de Amasra'ya almıştık, aradan geçen 3 yıl içerisinde emekli olanlar oldu, bu eksilmeler nedeniyle Genel Müdürlüğün yeni işçi alımı talebine hükümetimiz de sıcak bakıyor, 2500 işçinin alınması ile ilgili matabakata varılmak üzere, bu durumda Amasra'ya da 300 civarında yeni işçi alınması yönünde çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

AMELE BİRLİĞİNİ ZİYARET ETTİ, KIDEM TAZMİNATI KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ

Genel Maden İş Sendikası Şubesini ziyaretinin ardından Amele Birliği Amasra Şubesini de ziyaret eden Milletvekili Tunç, burada da şube başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü. Milletvekili Tunç, burada kıdem tazminatı ile ilgili sorulan bir soruya verdiği cevapta; "kıdem tazminatı konusun çarpıtılıyor, kıdem tazminatı fonu kurulması uzun yıllardan bu yana konuşulan bir konu, fon kurulduğu takdirde kıdem tazminatı her ay işverenden kesilerek, fonda birikecek, işçi işten çıktığı zaman işverenin inisiyatifine bırakılmadan, dava açmak mecburiyetinde kalmadan kıdem tazminatını alabilecek, hatta 1 yıldan az çalışsa bile tazminat alabilecek, bu durum işçinin lehine bir düzenlemedir, kıdem tazminatını garanti altına alan bir düzenlemedir, sizler basında yer alan çarpıtmalara aldırış etmeyin, AK Parti hükümeti olarak hiçbir zaman işçinin aleyhine olacak bir düzenleme yapmayız, bilakis lehine yapılaması gereken ne varsa onu yaparız, kıdem tazminatı ile ilgili henüz tasarı ortaya çıkmış değildir, bakanlığın taslak çalışması vardır" dedi.

Eksi 300 kodunda "Ayak" ve "Arın" a kadar giderek çalışan madencilere kolaylıklar diledi

Milletvekili Tunç ve beraberindekiler, yer üstünde yaptığı ziyaretlerin ardından eksi 300 koduna inerek, "ayak" ve "arın" da çalışan maden işçilerini çalıştığı yerlerde ziyaret etti. Burada işçilere kolaylıklar dileyen Milletvekili Tunç, "öncelik sizin sağlığınız, iş güvenliği çok önemli, çok dikkatli bir çalışma yapmak durumundasınız, Allah kazasız belasız bir çalışma nasip etsin, madencinin hakkı gerçekten maddi bir değerle ölçülmez, yerin yüzlerce metre altında çoluk çocuğunuzun rızkı için buralardasınız, Allah kolaylık versin" dedi.

Madencilerle birlikte iftar açtı, Madenciler Tunç'un ziyaretinden memnun olduklarını belirttiler

Ocakta çalışan işçileri çalışma alanlarında ziyaret ettikten sonra iftar saatinde de eksi 300 kodunda çalışan madencilerle birlikte iftar yapan Milletvekili Tunç, Ramazan ayında her akşam bir yerde iftar davetine katıldıklarını, yer altında madenci ile yapılan iftarın kendisi için çok ayrı bir yeri ve anlamı olduğunu söyledi.

Madenciler de Milletvekili Yılmaz Tunç ve beraberindekilere her yıl ocağa inerek, kendileri ile iftar sofrasını paylaştığı için çok memnun olduklarını belirttiler ve teşekkürlerini ilettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tunç, Madenci ile İftar Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement