Tunceli'de Kck Operasyonu; 7 Gözaltı(2) - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Kck Operasyonu; 7 Gözaltı(2)

Tunceli\'de Kck Operasyonu; 7 Gözaltı(2)

Tunceli'de aralarında belediye çalışanlarının da bulunduğu 7 kişinin gözaltına alınması aralarında BDP'li Belediye Başkanı Edibe Şahin, BDP eski Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis'in de bulunduğu yaklaşık 300 kişi tarafından yürüyüş ve Emniyet...

02.05.2012 15:17

Tunceli'de KCK OPERASYONU; 7 GÖZALTI(2)

GÖZALTILAR PROTESTO EDİLDİ

Tunceli'de aralarında belediye çalışanlarının da bulunduğu 7 kişinin gözaltına alınması aralarında BDP'li Belediye Başkanı Edibe Şahin, BDP eski Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis'in de bulunduğu yaklaşık 300 kişi tarafından yürüyüş ve Emniyet Müdürlüğü önünde oturma eylemiyle protesto edildi.

Belediye önünden Emniyet Müdürlüğü önüne alkışar ve sloganlarla yürüyen protestocular, emniyet binası girişine 10 metre kala önlem alan polis tarafından durduruldu. Başkan Şahin, dün 1 Mayıs kutlamalarında yaşanan olayların ardından bugün yapılan gözaltıların manidar olduğunu ileri sürdü.

Bugün 7 arkadaşlarının gözaltına alındığını, geçmişte de Belediye Başkan Yardımcısı Ali Can Önlü ile iki belediye çalışanının sudan gerekçelerle tutuklandığını söyleyen Şahin, şöyle dedi:

"Devlet bir yandan 12 Eylül darbecilerini yargılarken ve geçmiş tarihlerde yaşanan birçok olumsuz olay ile yüzleşirken veya özür dilenirken, bizim Dersim olayları gibi 1938 olayları ile ilgili özür dilenmişti. Ama bugün yaşadıklarımızın geçmişte yaşadıklarımız ile ne farkı var, biz bunu yetkililere sormak istiyoruz. Gerçekten Türkiye'de çeşitli açılımlar ve demokratikleşme anlamında ciddi şeyler yapılıyorsa, bugün bu pratiklerin yaşanmaması gerekiyor. Biz şu sorularımızın cevabını almak istiyoruz, belediye çalışanımız, seçilmişlerimiz birçok belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz tutuklu. Acaba bize şunu mu söylemek istiyorlar. Siz var olan bir klasiği bozdunuz? Bizler çok az bütçe ile çok zor koşullarda hiçbir rant olayına bulaşmadan, hırsızlık yapmadan çok iyi işler yapıyorsunuz, bu ciddi sıkıntı yaratıyor, burada bir şeyler ters mi gidiyor demek istiyorlar. Gerçekten bizim suçumuz ne? Biz bunun cevabını bilmek istiyoruz. Bu kadar seçilmişin içerde olmasının hiçbir anlamı ve izahı yoktur."

Şahin, ülkede Kürt sorunu çözülmeden hiç bir sorunun çözüme olmayacağını söyledi. Şahin, "Dolayısıyla bu anlamda bizler bedel vermeye devam edeceğiz. Her şeyden önce savaşın durması gerekiyor. Bizler şu anda hemen bütün çalışanlarımızın ve bütün seçilmişlerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz, ancak o zaman bu hukuk terörünün biteceğine inanırız" dedi.

TUNCELİ AÇIK CEZAEVİ

Tunceli'nin yarı açık bir cezaevi olduğunu öne süren Şahin, "Oldukça yarı açık diyebileceğimiz bir cezaevindeyiz. Burası çok küçük bir kent, nüfusu çok az, her şey her an ve her dakika gözlenmekte. Hakikaten şu anda kimin içerde,kimin dışarıda olduğu çok önemli değil, çünkü biz kentimizin yarı açık bir cezaevi olduğunu da biliyoruz. Her hareketimiz izlenmekte, dolayısıyla yapılan bu hukuksuzluğun bir an önce son bulmasını istiyoruz" dedi.

Şahin'in konuşmasının ardından protestocular 10 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra Emniyet Müdürlüğü binası önünden ayrıldı. - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Kck Operasyonu; 7 Gözaltı(2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement