Türkiye Harp Malülleri Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Çocukları kaçırılan aileleri ziyaret etti - - Son Dakika
Güncel

Türkiye Harp Malülleri Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Çocukları kaçırılan aileleri ziyaret etti -

Terör örgütü tarafından kaçırılan çocukları için oturma eylemi yapan aileler, Ankara'daki temaslarının ardından döndükleri Diyarbakır'da oturma eylemine yeniden başladı.

27.06.2014 17:46

Terör örgütü tarafından kaçırılan çocukları için oturma eylemi yapan aileler, Ankara'daki temaslarının ardından döndükleri Diyarbakır'da oturma eylemine yeniden başladı.

Afyonkarahisar'dan gelen Türkiye Harp Malülleri Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ve dernek üyeleri ile Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı eski AK Parti Milletvekili Dr. Mahmut Koçak, Diyarbakır'da seslerini duyurmak için Dağkapı Meydanı'nda oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti.

Kumartaşlı, burada yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'daki şehit yakınlarının selamlarını Diyarbakır'daki ailelere getirdiklerini söyledi.

"Amacımız gönül köprüleri kurmak. Diyarbakır, Mardin, Şırnak'ta bir can yandıysa bilin ki; Afyonkarahisar'da da bu acıyı hissediyoruz. Afyonkarahisar'a da bir acı düşmüş ise sizler de o acıyı burada hissediyorsunuz" diyen Kumartaşlı, eylemi sürdüren ailelerin acısını paylaştıklarını dile getirdi.

- "Milletin birliğini dosta düşmana göstermek için buradayız"

Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Koçak da Türk ve Kürtlerin kardeşliğinin bir kader kardeşliği olduğunu vurgulayarak, bu kardeş kavgasının düşmanı sevindirdiğini söyledi.

Diyarbakır'da yükselen evlat acısı çığlığının tüm Anadolu'ya yayıldığını kaydeden Koçak, "Kürt anaların verdiği evlat mücadelesinin milletin birliği için ilham kaynağı olmasını arzuluyoruz. Milletin birliğini dosta düşmana göstermek için buradayız" diye konuştu.

"Kürt analar yalnız değil. Türk analar da onlarla beraber. O kaçırılan Kürt çocukları geri dönmedikçe, anaların evlat acısı dinmedikçe 77 milyona huzur yok demektir" ifadelerini kullanan Koçak, çocukların dağda değil geleceklerini okullarda aramasını istediklerini dile getirdi.

Yaklaşık 4 yıl önce Tokat'ın Erbaa ilçesindeki helikopter kazasında şehit düşen Pilot Üsteğmen Murat Saraç'ın annesi Cemile Saraç ise şehit annesi olarak annelerin çektiği ızdırabı çok iyi anladığını söyledi.

- "Acımızı bağrımıza gömerek buralara kadar geldik"

Oğlunun dönüşü olmayan bir yere gittiğini ifade eden Saraç, "İnşallah bu anneler yakın zamanda çocuklarına kavuşurlar. Diyarbakır'a gerçekleştirilecek bu ziyareti duyunca çok sevindim. Koşarak buraya geldim. Annelerin eylemini televizyondan izliyorduk. Herkes üzülüyor. Ama gerçekten ateş düştüğü yeri yakıyor" dedi.

Şehit üsteğmenin babası Fuat Saraç, dağa kaçırılan çocukların ailelerine destek olmak için Diyarbakır'a geldiklerini anlatarak, bu çocukların daha önce dağa çıkanların düştüğü hataya düşmesini istemediklerini belirtti.

Ülkede çözüm süreci başladığına dikkati çeken Saraç, çocukların hala kandırılarak dağa götürülmesine anlam veremediklerini ifade etti.

Saraç, artık ailelerin acı yaşamaması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini anlatarak, "Acımızı bağrımıza gömerek buralara kadar geldik"

- "İnşallah ziyaretimiz hayırlara vesile olur"

Kandırılarak dağa götürüldüğünü belirttiği torunu Muhammed Emin Önalan (19) için oturma eylemi yapan Sabri Önalan, Ankara'da Başbakan Erdoğan ile yaptıkları görüşmenin çok olumlu geçtiğini söyledi.

Başbakan'ın kendilerine destek vereceğine inandıklarını kaydeden Önalan, Başbakan'ın kendilerine, "Bu barış ve çözüm süreci için her türlü desteği size vermeye hazırım" dediğini belirtti.

Talepte bulunmadan Cumhurbaşkanı Gül'ün kendilerine randevu vermesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Önalan, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanının da bize bize destek vereceğine olan inancımız tamdır. CHP ile de görüşmemiz iyi geçti. HDP'nin de bize destek vereceğini düşünüyoruz. HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan bize, 'Başbakan güzel bir adım atmış, biz de onun adımını destekliyoruz' dedi. İnşallah ziyaretimiz hayırlara vesile olur."

2 yıl önce kandırılarak dağa götürüldüğünü belirttiği 18 yaşındaki oğlu Habib Kindan için oturma eylemi yapan Zahide Kindan da, Ankara'daki ziyaretlerinin çocuklarına kavuşacaklarına dair ümitlerini artırdığını söyledi.

Çocukları geri gelene kadar eylemi sürdüreceklerini ifade eden Kindan, şehit yakınlarına kendilerini duygulandıran ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Koçak, ziyaretin sonunda heyet adına ailelere Türk bayrağı ve lokum hediye etti.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat da aileleri ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Türkiye Harp Malülleri Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Çocukları kaçırılan aileleri ziyaret etti -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Harp Malülleri Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Çocukları kaçırılan aileleri ziyaret etti - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement