Türkiye'nin İlk Deniz Biyolojisi Müzesi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin İlk Deniz Biyolojisi Müzesi Açıldı

Türkiye\'nin İlk Deniz Biyolojisi Müzesi Açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi; Oyuncak Müzesi, Soba Müzesi, Behlül Dal Sinema Müzesi’nden sonra Deniz Biyolojisi Müzesi'ni de hizmete açtı.

16.01.2014 15:13

Antalya Büyükşehir Belediyesi; Oyuncak Müzesi, Soba Müzesi, Behlül Dal Sinema Müzesi'nden sonra Deniz Biyolojisi Müzesi'ni de hizmete açtı.

Yat Limanı'nda yapımı tamamlanan Deniz Biyolojisi Müzesi törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, açılış töreninde yaptığı konuşmada Kaleiçi ve Yat Limanı'nı canlandırmak, esnafın müşteri sayısını artırmak ve Antalya'nın kültürüne, özellikle çocukların eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla bu müzeyi açtıklarını söyledi. Antalya'da kendi dönemlerinde dördüncü müzeyi açtıklarını ifade eden Başkan Akaydın, Deniz Biyolojisi Müzesi'ni 370 bin liralık bir yatırımla hizmete sunduklarını dile getirdi.

KIZILDENİZ TÜRLERİ DE VAR

Türkiye'nin ilk Deniz Biyolojisi Müzesi'ni kurmanın gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Akaydın, şöyle konuştu:

"Antalyalı balıkçılar, uzun süre denizimizin nadide türlerini toplayıp bize teslim ettiler. Kendilerine çok teşekkür ederim. Müzede 500 çeşit balık yer alıyor, 150'si kemikli tür, 19 tanesi nadide köpek balığı türü. Gazipaşa fokunu 1 yıl sonra işlemlerden geçtikten sonra müzede sergileyeceğiz. Kızıldeniz türleri de var."

"YAT LİMANI CANLANDI"

Kaleiçi ve Yat Limanı'nı canlandırmak amacıyla daha önce Oyuncak Müzesi'ni açtıklarını kaydeden Başkan Akaydın, "Yat Limanı'nı yeniledik. Surların onarımında önemli bir mesafe katettik. Panoramik asansörün temelini attık. Önümüzdeki dönemde Cumhuriyet Meydanı'nı komple yenileyeceğiz. Yeni müzemiz Antalya'mıza armağan olsun" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Deniz Biyolojisi Müzesi'nde çoğunluğu Antalya Körfezi'nden olmak üzere Türkiye'nin farklı denizlerinden yakalanan deniz kaplumbağası (Caretta caretta), 9 tür köpek balığı, 10 tür yassı köpek balığı, yaklaşık 150 tür kemikli balık, süngerler, mercanlar, karides, ıstakoz ve yengeçler, kabuklular, ahtapot, kalamar ve sübyeler, denizyıldızları ve denizkestaneleri olmak üzere yaklaşık 500 tür deniz canlısı sergilenecek. Müzede nesli koruma altında olan, endemik ve Kızıldeniz kökenli deniz canlıları hakkında da bilgilendirmeler yapılacak.

VATANDAŞLARDAN AKAYDIN'A TEŞEKKÜR

Müzeden en çok memnun kalanlar ise Yat Limanı'nı esnafı oldu. Bölge esnafı, Başkan Mustafa Akaydın'a katkılarından dolayı çok teşekkür etti.

Esnaf İsmail Ceylan, müzenin kendilerine yüzde yüz faydası olacağını, insan sirkülasyonunun artacağını ifade ederek, "Limanda turizmin etkisini görmek istiyorsak reklama ihtiyacımız var. Müze bu anlamda çok iyi oldu" dedi.

Yılmaz Özdemir isimli esnaf ise, "Antalya'mızın böyle güzel bir yerine turistik bir yer kurmak, limanı olumlu etkileyecektir, işlerimiz artacaktır. Müzeyi açanlara teşekkür ederim. Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarının sürekli olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Kasım Tekin de, "Müze bizi şimdiden olumlu etkiledi. Turistlerin aradığı, gezip dolaşacağı bir mekan daha kazandık" dedi.

Ramazan Dilsiz ise, "Bizim için çok iyi oldu. Yerli ve yabancı turist çekmeye başladık. Kentimize hayırlı uğurlu olsun" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin İlk Deniz Biyolojisi Müzesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement