Üç Yaralı Daha Türkiye'ye Geldi - Son Dakika
Güncel

Üç Yaralı Daha Türkiye'ye Geldi

Üç Yaralı Daha Türkiye\'ye Geldi

İsrail Saldırısında Yaralananlardan Üçünü Daha İsrail'den Alan Ambulans Uçak, Türkiye'ye Geldi.

04.06.2010 14:04  Güncelleme: 16:43

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısında yaralananlardan üçünü daha İsrail'den alan ambulans uçak, Türkiye'ye geldi.

Türkiye'den Gazze'ye yardım götürmek üzere yola çıkan gemilere İsrail'in düzenlediği saldırıda yaralanan 3 Türk vatandaşını taşıyan Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçak Etimesgut Havaalanı'na indi.

Saldırıda yaralanan Mehmet Ali Zeybek, Ahmet Aydan Bekar ile Uğur Süleyman Söylemez, uçakla Türkiye'ye getirildi. Yaralılara, uçakta bir genel cerrahi, bir beyin cerrahi, iki paramedik ve iki anestezi uzmanından oluşan ekip refakat etti.

2 YARALI DA BUGÜN GELİYOR

Gazze'ye insani yardım götüren gemilere İsrail askerlerinin saldırısında yaralananlardan İsrail'de kalan son ikisinin de saat 18.00 civarında Türkiye'de olmasının beklendiği bildirildi.

İsrail'den getirilen yaralıların tedavi gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Başhekimi Doç. Dr. Metin Doğan, yaptığı açıklamada, daha önce 19, bugün ise üç yaralının hastanelerinde tedavi altına alındığını hatırlatarak, iki yaralının daha ambulans uçakla Türkiye'ye getirileceğini söyledi.

Bugün getirilen yaralılardan Uğur Süleyman Söylemez'in ağır kafa travması nedeniyle alındığı ameliyatın devam ettiğini kaydeden Doğan, Ahmet Aydan Bekar'ın şuurunun açık olduğunu, fakat solunumla ilgili ciddi problemleri olduğu için solunum cihazına bağlı olarak yoğun bakımda tutulduğunu anlattı.

Mehmet Ali Zeybek'in ise kolundaki damar yaralanması nedeniyle yataklı serviste tedavi altında alındığını ifade eden Doğan, getirilecek hastalardan Çelebi Bozan ve Osman Kılıç'ın durumlarının yoğun bakım tedavisi gerektirecek kadar ağır olduğunu söyledi.

Başhekim Doğan bir soru üzerine, yoğun bakım tedavisi gerektiren hastaların hayati tehlikesinin bulunduğunu vurgulayarak, kalan son iki hastayla ilgili ellerinde çok net bilgi bulunmadığını, ancak birinin durumunun çok kötü, diğerinin nispeten daha iyi olduğunun bildirildiğini söyledi.

Hastaların savcılık tarafından ifadelerinin alınmasıyla ilgili bir soruya karşılık da Doğan, ''Yoğun bakımdaki hastalarımızın ifadeleri için müsaade etmemiştik. Onlarla kabaca bir görüşme yapıldı. Çünkü her bir yaralının değerlendirmesi 1,5-2 saat kadar sürüyor. Çok ayrıntılı, çok ciddi bir değerlendirme yapılıyor. Birkaç yaralımızın değerlendirmesi devam ediyor'' diye konuştu.

Doğan, bir başka soru üzerine de pazartesi gününden itibaren bazı hastaların taburcu edilmeye başlanacağını, 2-3 hastanın pazartesi günü taburcu edilmesinin planlandığını bildirdi.

Bir soru üzerine Doğan, her iki hastanın da bilincinin kapalı olduğunun bildirildiğini kaydetti.

Havaalanında yaralıla

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Üç Yaralı Daha Türkiye'ye Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement