Umut'a 125 Bin Lira İçin Harekete Geçtiler - Son Dakika
Güncel

Umut'a 125 Bin Lira İçin Harekete Geçtiler

Umut\'a 125 Bin Lira İçin Harekete Geçtiler

Antalya'da 5 yıl önce bir aracın çarpıp kaçması sonucu felç olan, halen ailesi bulunamayan ve kamuoyunda 'Umut bebek' olarak gündeme gelen gence, 'Güvence Hesabı'ndan 125 bin lira tazminat ödenmesine ilişkin Aile ve Sosyal Politikalar İl...

11.02.2013 16:10

Antalya'da 5 yıl önce bir aracın çarpıp kaçması sonucu felç olan, halen ailesi bulunamayan ve kamuoyunda 'Umut bebek' olarak gündeme gelen gence, 'Güvence Hesabı'ndan 125 bin lira tazminat ödenmesine ilişkin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli vasisi, başvuruda bulunacak.

Antalya'da 5 yıl önce geçirdiği trafik kazasında felç olan ve kamuoyunun 'Umut bebek' diye tanıdığı ve Rus olduğu düşünülen gence, Hazine Müsteşarlığı Sigortalar Genel Müdürlüğü hesabında biriken, sigortası olmayan ya da plakası tespit edilemeyen araçların verdiği bedeni zararlara yönelik ödenen 'Güvence Hesabı' için Antalya Valiliği ve Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü harekete geçti. Trafik kazası Türkiye sınırları içerisinde olduğu müddetçe uyruğu ne olursa olsun herkesin tazminat alabileceği Güvence Hesabı için, Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli koruyucu aile uzmanı Ali Rıza Elitok, 2009 yılında vasi olarak tayin edildi.

VASİ BAŞVURACAK

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden sorumlu Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Umut'a ödenebileceği belirtilen Güvence Hesabı'na ilişkin gerekli incelemelerin yapılacağını ve vasisi aracılığıyla başvurunun hemen yapılacağını söyledi. Vali Yardımcısı Cevheroğlu, koruyucu anne Gülsüm Kabadayı'nın evinde bakımı süren Umut'un tedavi, bakımı ve zemin katta bir eve taşınması için çalışmalar yürütüldüğünü de dile getirdi.

KİMLİK BABASI ESKİ MÜDÜR

Kimliği bilinmeyen Umut'a 2009 yılında dönemin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce bir kimlik çıkartılmıştı. Kimliğinde dönemin Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Özen'in adı baba hanesine, eşi Emine Özen'in adı ise, anne hanesine yazıldı. Umut'un kimlik ismi ise Ramazan Özen'in dedesi Mustafa olarak belirlendi.

Güvence Hesabı'na ilişkin Hazine Müsteşarlığı'na başvuruda bulunması gereken kişinin o dönemde vasi olarak belirlenen uzman Ali Rıza Elitok olduğunu belirten Sosyal Hizmetler eski il müdürü Ramazan Özen, bunun bir hak olduğunu ve vasinin başvurusu sonucu bu paranın alınarak, koruyucu anne Gülsüm Kabadayı'nın hesabına yatırılması gerektiğini söyledi.

Gülsüm Kabadayı'nın 5 yıldan bu yana Umut'a annelik yaptığını, herkesin yapamayacağı çok önemli bir insanlık görevini yürüttüğünü dile getiren Ramazan Özen, nüfus cüzdanında baba- anne olarak kendileri görünmesine rağmen Güvence Hesabı'na ilişkin başvuru yetkisinin vaside olduğunu açıkladı.

GÜLSÜM ANNE: PARA İÇİN BAKMIYORUM

Güvence Hesabı'ndan yararlanılmasına ilişkin karar ve yetkinin devlette olduğunu belirten koruyucu anne Gülsüm Kabadayı ise, 5 yıldan bu yana Umut'a baktığını, bunu yaparken hiçbir zaman para amacı gütmediğini söyledi. Kabadayı, sanki para için yapıyormuş gibi davrananlar da olduğunu ve onları Allah'a havale ettiğini dile getirdi.

BAŞBAKAN TEŞEKKÜR ETTİ, O HİÇ GELMEDİ

Özellikle Rusya ve çevre ülkelerde büyük sevgi kazanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bir konuşmasında fedakarlığı dolayısıyla kutladığı Gülsüm Kabadayı, 5 yıldan bu yana Umut'a baktığını, ancak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Afife Taş'ın bir kez olsun ziyaretlerine gelmediğini söyledi. Kabadayı, "Afife hanım daha hiç gelmedi, o da bir anne, davet ediyorum" dedi.

Antalya'da yaşayan Ruslar ve birçok Türk aile de 'Umut Bebek' ve Gülsüm Anne'yi görmek ve ziyaret için eve akın ediyor. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Umut'a 125 Bin Lira İçin Harekete Geçtiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement