Vali Musa Çolak, Köylerde Denetim Ve İncelemelere Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Vali Musa Çolak, Köylerde Denetim Ve İncelemelere Devam Ediyor

Vali Musa Çolak, Köylerde Denetim Ve İncelemelere Devam Ediyor

Vali Çolak, "Köylere götürülecek hizmetlerle, köyden kente göçün önüne geçileceğini, tarım ve hayvancılık alanında yapılan yatırımlarla da, köylerin yaşam standartlarının yükseldiğini" söyledi.

22.06.2012 22:59  Güncelleme: 22:57

Vali Musa Çolak ,Yatırımcı kuruluş il müdürleri ile birlikte Aydınlar (Tillo) ilçesine bağlı Taşbalta ve Akyayla köylerinde incelemelerde bulundu.

İncelemelerine Aydınlar ilçesinde başlayan Vali Çolak, ilk olarak Aydınlar ilçesindeki bağ ve fıstık bahçel yollarında yapılan çalışmaları, yerinde inceleyerek, buradaki yetkililerden bilgi aldı.

SİİRT' TE 450 NİN TL ÖDENEKLE, BAĞ YOLLARI REHABİLİTASYON ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI.

Vali Musa Çolak burada yaptığı açıklamada, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) işbirliğiyle Diyarbakır, Batman, Siirt'te (DBSKP) Kırsal kalkınma Programı Projesi (DBSKP) kapsamında, Türkiye' de yalnız ilimizi kapsayan,İl merkezi ve Aydınlar ilçesindeki bağ yolları ve arazi yollarının rehabilatasyon çalışmaları için 450 bin Tl ödenek tahsis edildiğini belirterek,Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğümüz ile İl Özel idaresi arasında yapılan protokol kapsamında İl merkezi ağırlıklı sekiz bölgede çalışmaların başlatıldığını, çiftçi ve bağ sahiplarimizin kullandıkları yolları iyileştirilerek, tarım çiftçisine büyük bir katkı sunacaktır." dedi

AYDINLAR İLÇESİ KAPALI SPOR SALONUNUNA KAVUŞTU

Aydınlar ilçesinde yapımı devam eden Kapalı spor salonunda incelemelerde bulunan Vali Musa Çolak, Spor salonunun ilçenin önemli bir ihtiyacını karşılayacağını belirterek, salonunun tamamlandığını,çevre düzenlemelerindeki bazı eksiklerin de kısa sürede giderilerek, hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

TAŞBALTA KÖYÜNDE KÖY KONAĞI İNŞAAT ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI.

Vali Musa Çolak Aydınlar ilçesindeddki incelemelerinin ardından,Taşbalta Köyünde yapımı devam eden köy konağı inşaatında ve örnek nar bahçesinde incelemelerde bulundu. Vali Çolak, İller bankasından sağlanan ödenek ile il Özel idaresi tarafından yapılan iki katlı Köy konağı inşaat çalışmalarını denetleledi. Buradaki yetkililerden bilgi alan Vali Çolak, "Taşbalta köylülerimiz daha önce talepleri doğrultusunda, köylülerimizin bir arada topanmalarına vesile olacak, gelecek misafirleri konaklama ve taziye ziyaretlerini yapacakları köy konağı, köydeki bir çok ortak sosyal ihtiyacı gidereceğini" ifade etti.

TAŞBALTA KÖYÜNDE ÖRNEK NAR BAHÇELERİ

Vali Musa Çolak ve beraberindeki heyet daha saonra Taşbalta köyünden Abdullah Alevcan adlı vatandaşa ait, Diyarbakır, Batman, Siirt Kırsal kalkınma Programı Projesi kapsamında yapılan örnek nar bahçesinde incelemelerine devam etti. Buradaki yetkililerden bilgi alan Vali Çolak, "il genelinde 56 vatandaşımıza 478 bin TL tutarında destekleme verilerek, örnek bahçeler oluşturduk." dedi.

Kendisine örnek nar bahçesi oluşturulan Abdullah Alevcan adlı vatandaş ise yaptığı konuşmada,"Bu bahçe sayesinde gelir düzeyinin arttığını belirterek, "Bu bahçe sayesinde gelir düzeyim arttı.Köylerimizde örnek olacak bir bahçe oldu.Allah devlete zeval vermesin" şeklinde konuştu.

VALİ MUSA ÇOLAK, ÖRNEK FISTIK BAHÇELERİNDE FISTIK AŞISI YAPTI.

Vali Çolak, daha sonra Akyayla Köyüne geçti. Köy girişinde köydeki çocukların coşkulu alkışları ve sevgi gösterisi ile karşılanan Vali Musa Çolak, Çocuklarla ilgilenerek,kendileri ile sohbet etti. Daha sonra Akyayla köyünde sırasıyla; köy okulu, yeni yapılan modern cami, köy meydanındaki parka çalışmaları ve Örnek fıstık bahçelerinde incelemelerde bulundu. Vali Çolak, aşı ustaları ile birlikte, fıstık ağacına da aşı yaptı.Aşının yapımı hakkında bilgi aldı.

Vali Çolak incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada,"Köylere götürülecek hizmetlerle, köyden kente göçün önüne geçileceğini, tarım ve hayvancılık alanında yapılan yatırımlarla da, köylerin yaşam standartlarının yükseldiğini belirterek, Artık il ilçe ve beldelerimizde ne varsa köy ve mezralarımızda onlar olacaktır.Bütün çalışmalarımız bu yöndedir.Köylerimizin alt yapılarını yapıyoruz.

Köy içi yollarını beton parke ile kaplıyoruz.Köy konaklarını yapıyoruz.%100 hibe örnek bahçeler oluşturarak, köylümüzün gelir düzeyini yükseltiyoruz.Buna örnek olarak nar ve fıstık bahçelerini görüyorsunuz.Köylerimizi cazibe merkezi haline getireceğiz.Bunu sağladığımız zamanda köyden kente göçü önleyerek, köylümüzün kendi doğup büyüdüğü topraklarda rahatça yaşamasını sağlamış olacağız." diye konuştu.

Vali Çolak daha sonra, köylülerle sohbet ederek, sorunlarını dinledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Musa Çolak, Köylerde Denetim Ve İncelemelere Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement