"Van Vali Yardımcısı Görevden Alınmalı" - Son Dakika
Güncel

"Van Vali Yardımcısı Görevden Alınmalı"

"Van Vali Yardımcısı Görevden Alınmalı"

CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Van Vali Yardımcısının derhal görevden alınmasını istedi.

10.12.2012 12:44  Güncelleme: 12:40

CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, ayrıldığı sevgilisi tarafından öldürülen öğretmen Gülşah Aktürk'ün, görev yaptığı Van'da Vali Yardımcısından yardım istemesine karşın gerekenlerin yapılmadığını belirterek duruma tepki gösterdi. Bilgehan yaptığı açıklamada, Aktürk'e "En kötü ihtimalle ölürsün" dediği ifade edilen Vali Yardımcısının derhal görevden alınmasını istedi.

Van'da yaşanan skandalın, önlemlerin çoğu zaman sözleşme ve yasa metinlerinde kaldığını bir kez daha gösterdiğini kaydeden Bilgehan, Aktürk'ün katil zanlısı Hakan Başar hakkında açılan davaya verdiği dilekçenin bir ibret belgesi olduğunu ifade etti. Dilekçeye göre Vali Yardımcısının Aktürk'e, "En kötü ihtimalle öleceğini, ölümün kaçış değil hak olduğunu, istifa edebileceğini, yanında biber gazı ile dolaşması gerektiğini" söylediğini belirten Bilgehan, "Demokratik bir ülkede, tehdit altındaki insanların canını korumakla görevli üst düzey bir kamu görevlisinin böyle bir şey yapması düşünülemez, yaparsa da bu kişileri bu görevlere atayan hükümet bunun hesabını verir" dedi.

Bilgehan, hükümetin dizilere müdahale etmeye çalışırken, gerçek hayatta her geçen gün tırmanan kadına karşı şiddeti dizi izler gibi izlemesinin "acıklı bir çelişki" olduğunu ifade ederek "Dizideki kadınların namusuyla uğraşılacağına yaşayanlar kurtarılsın" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Van Vali Yardımcısı Görevden Alınmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement