Yağmur: Şehit Babasının Mezarında Selam Durdu - Son Dakika
Güncel

Yağmur: Şehit Babasının Mezarında Selam Durdu

Yağmur: Şehit Babasının Mezarında Selam Durdu

Kırıkkale'de şehitleri anma töreninde duygu dolu anlar yaşandı.

18.03.2012 14:39  Güncelleme: 15:05

2 yıl önce Çukurca'da PKK'lı teröristlerin döşediği mayına basarak şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Fatih Aydoğdu'nun 7 yaşındaki kızı Yağmur, babasının mezarının başında selam durup, seni çok özledim. Ben de senin gibi asker olacağım derken göz yaşarttı.Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan tören, Kültür Merkezinde övünç madalyası verilmesiyle devam edip, şehitlik mezarlığında şehitlerin anılması ile devame tti. Cumhuriyet meydanında düzenlenen törende Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ile Şehit ve Gazi dernekleri tarafından Atatürk anıtına çelenk konuldu, günün önem ve anlamını belirten konuşmayı Yüzbaşı Deniz Perçin yaptı.

ÖVÜNÇ MADALYASI VERİLDİ

Kuzey Irak'ta meydana gelen çatışma sonrası gösterdiği sorumluluk ve görev anlayışı nedeniyle gazilik unvanı alan Deniz Piyade Er Dursun Güven'e Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, tarafından övünç madalyası verildi. Güven, 1995 tarihinde Kuzey Irak yakınlarında harekat sırasında gazi oldum dedi.

BABAMI ÇOK ÖZLEDİM

Kırıkkale Şehitlik mezarlığında saygı duruşu ve yapılan dualarla birlikte protokol tarafından şehit mezarlığı gezildi. Bu sırada 28 Mart 2010 tarihinde Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Fatih Aydoğdu'nun mezarı başına gelen 7 yaşındaki Yağmur'un duygu dolu sözleri gözleri yaşarttı. Şehit babasının mezarı başında asker selamı veren Yağmur, Babacığım seni çok özledim. Ben de senin gibi asker olacağım dedi. Protokol üyeleri, tüm şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yağmur: Şehit Babasının Mezarında Selam Durdu - Son Dakika


Advertisement