YİBO'lar Arası Bilgi Yarışması - Son Dakika
Güncel

YİBO'lar Arası Bilgi Yarışması

YİBO\'lar Arası Bilgi Yarışması

YİBO arası Bilgi Yarışması' İshak Paşa Sarayı'nda yapıldı.

28.05.2012 11:47

Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) arası Bilgi Yarışması' İshak Paşa Sarayı'nda yapıldı.

İshak Paşa Sarayı'nda düzenlenen bilgi yarışmasına Doğubayazıt İlçe Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir Taşdan, Doğubayazıt İlçe Milli Eğitim Müdürü İshak Aslan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yarışma başladı. İl ve ilçe genelinde 16 YİBO'nun katıldığı bilgi yarışması elemelerinde finale kalan Ağrı Merkez 100. Yıl YİBO, Patnos Cengiz Çıtrık YİBO, Tutak YİBO, Hamur YİBO, Eleşkirt YİBO, Doğubayazıt YİBO, Diyadin YİBO ve Taşlıçay YİBO öğrencileri yarıştı.

Yarışmada genel kültür, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, matematik, Türkçe, sosyal bilgiler, fen teknolojisi ve İngilizce'den oluşan 20 soru soruldu. Kıyasıya geçen yarışmanın sonucunda Ağrı Merkez 100. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu birinci, Patnos Cengiz Çıkrık Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ikinci oldu. Normal soruların ardından 100'er puanda olan Diyadin YİBO ve Taşlıçay YİBO öğrencilerine de derecelerini belirlemek için yedek sorular soruldu. Puanları eşit olan iki okul için sorulan yedek soruların ardından Diyadin YİBO üçüncü oldu. Dereceye giren okulların öğrenci ve idarecilerine ödülleri Doğubayazıt İlçe Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir Taşdan, Doğubayazıt İlçe Milli Eğitim Müdürü İshak Aslan tarafından verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel YİBO'lar Arası Bilgi Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement