"Yumurta Yağmuru Bizi Perişan Ediyor" - Son Dakika
Güncel

"Yumurta Yağmuru Bizi Perişan Ediyor"

"Yumurta Yağmuru Bizi Perişan Ediyor"

Burhan kuzu, Anayasa için teklif hazırlayan Bağcılar Çocuk Meclisi üyeleriyle böyle dertleşti.

21.05.2012 16:29  Güncelleme: 17:04

Bağcılar Çocuk Meclisi tarafından gerçekleştirilen Anayasa Çalıştayı'nda Burhan Kuzu, öğrencilerle buluştu.

Öğrenciler yeni Anayasa'ya katkı için Çocuk Meclisi tarafından hazırlanan raporu, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya sundu. Raporu alt komisyonda değerlendireceklerini ifade eden Kuzu, öğrencilerin sorularını da cevapladı. Bir öğrencinin, "Sorumlulukların altından kalkabiliyor musunuz?" şeklindeki sorusuna Kuzu'nun, "Kalkmaya çalışıyoruz ama yumurta yağmuru bizi perişan ediyor" cevabı ise öğrencileri güldürdü.

Bağcılar Belediyesi Çocuk Meclisi ile ilçede eğitim veren 85 okulun Demokrasi Meclisi başkanları ve Bilgi Evleri'nin İnsan Hakları Kulübü öğrencileri, 3 aylık bir çalışmanın ardından oluşturdukları Çocuk Hakları Çalıştayı sonuçlarını rapor haline getirerek Anayasa Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul milletvekili Burhan Kuzu'ya sundu.

"KIZLARI DA ALIN ASKERE"

Demokratik Haklar, Eğitim Hakları, Sağlık Hakları ve Sosyal ve Kültürel Haklar ana başlıkları altında hazırlanan raporda en çok dikkat çeken; kadınların da askerlik yapmalarının önünün açılması ve milletvekili maaşlarının öğretmen maaşları kadar olması yönündeki öneriler çekti.

"MİLLETVEKİLLERİ, ÖĞRETMEN KADAR MAAŞ ALSIN"

Her iki öneriye de Burhan Kuzu karşı çıktı. "Gerektiğinde bizim analarımız da cepheye gitmişlerdir" diyen Kuzu, şu anda böyle bir ihtiyacın olmadığını ifade etti. Milletvekili maaşlarıyla ilgili olarak da giderlere dikkat çekti.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ SORDULAR

Öğrenciler Burhan Kuzu'ya son günlerde yeniden tartışmaya başlanan Başkanlık sistemine ilişkin de soru sordu. Kuzu yeni seçimden çıkan Yunanistan ve Fransa'yı örnek verdi. Başkanlık sistemi ile yönetilen Fransa'da herhangi bir sorun olmadığını, Yunanistan'da ise hükümet kurmada sorunlar yaşandığına dikkat çeken Kuzu, parlamenter sistemi riskli gördüğünü belirtti. Anayasa yazım çalışmalarında başkanlık sistemini de gündeme getireceklerini ifade eden Kuzu, "Diğer 3 parti karşı gibi, ikna edemezsek mevcut sisteme göre Anayasa'yı yazacağız" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'Yumurta Yağmuru Bizi Perişan Ediyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement