24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü

Malatya'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

24.11.2015 12:49

Malatya'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

İl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün salonundaki törende konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, öğretmenliğin her şeyden önce bir gaye ve hizmet mesleği olduğu söyledi.

Çocukların yeteneklerini vatanın ve milletin menfaatleri doğrultusunda harekete geçiren öğretmenlerin ulvi bir görev ifa ettiğini belirten Kamçı, öğretmenlikten başka doğrudan insan yetiştirmeyi hedefleyen başka bir meslek bulunmadığına dikkati çekerek, "İyi ve doğru bilgiyle yetiştirilmiş insan, huzurlu bir toplum, aydınlık bir gelecek demektir. Başağın yetişmesine engel olan şey zararlı otlar değil, çiftçinin ihmalidir. Dolayısıyla öğretmenlerimizin görevi, son derece hayati ve bir o kadar ehemmiyetlidir" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Ali Tatlı da öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihiyle başladığına değinerek, Anadolu'da öğretmenliğin Fatih Sultan Mehmet döneminde profesyonelleştiğini söyledi.

Genç öğretmenler adına konuşan Burcu Filiz, yeni eğitim anlayışıyla öğrencilere öğrenmeyi öğrettiklerini belirtti.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenler, yemin etti.

Vali Kamçı, emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi verdi.

Törene, 2. Ordu İdari Kurmay Başkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement