9. Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Tiyatro Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

9. Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Tiyatro Festivali

Konya Devlet Tiyatrosunun (KDT) ev sahipliğinde düzenlenen "9. Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali" yarın başlayacak.

19.04.2016 12:24

Konya Devlet Tiyatrosunun (KDT) ev sahipliğinde düzenlenen "9. Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali" yarın başlayacak.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce düzenlenen festivalin açılışı, yarın kortej yürüyüşüyle yapılacak. Türkçe tiyatro yapan ülkeleri Konya'da buluşturacak festival, Ankara Devlet Tiyatrosunun "Neşe'Dert'Aşk" oyunuyla devam edecek.

KDT Müdürü Alpay Aksum, düzenlediği basın toplantısında, festivalin, Konya'da tek olması nedeniyle ayrı bir önemi bulunduğunu söyledi.

Festivalin açılış yürüyüşüyle başlayacağını belirten Aksum, "Bu yılki yürüyüş daha şenlikli, gösteri anlamında biraz daha yoğun olacak. Tam bir tiyatro karnavalı gibi olacak. Festivale herkesin gelmesini diliyorum." dedi.

KDT bahçesinde toplanılarak bando eşliğinde Konya Valiliğine kadar yürüneceğini anlatan Aksum, valilik kabulünden sonra tekrar KDT'ye dönülerek programlara devam edileceğini bildirdi.

Ardından saat 20.00'de Ankara Devlet Tiyatrosunun "Neşe'Dert'Aşk" adlı oyununun sahneleneceğini ifade eden Aksum, şunları kaydetti:

"Oyun, bu yıl gerçekten çok ilgi gördü. Festivalimizde de en üst noktada ilgi göreceğini düşünüyorum. 6 yerli, 6 yabancı oyunla, 10 günde festivalimizi tamamlayacağız. Herkesin festivale sahip çıkmasını istiyorum. 9'uncusunu düzenlediğimiz bu festivalin inşallah 19'uncusunu da görürüz. Tiyatronun anlatımı, bütün dünya insanları için geçerlidir. Dolayısıyla yapılan işin bütün dünyaya anlatılırlığı var."

Konya'da bir şehir tiyatrosu bulunmasını istediğini de dile getiren Aksum, "İnşallah sesimizi bu festival toplantısında duyururuz ve gereği yapılır." diye konuştu.

Azerbaycan, Bulgaristan, Moldova, Kazakistan, KKTC, Irak'tan ekiplerin katılacağı festival, 30 Nisan'da sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 9. Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Tiyatro Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement