AK Parti Trabzon İl Başkanı Günnar Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Trabzon İl Başkanı Günnar Açıklaması

AK Parti Trabzon İl Başkanı Günnar Açıklaması

"Trabzon Havalimanının bakıma alınması şu an itibarıyla söz konusu değildir"

03.01.2014 16:24

AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, Trabzon Havalimanının bakıma alınmasının şu an itibarıyla söz konusu olmadığını bildirdi.

Günnar, yaptığı yazılı açıklamada, Ordu'nun Güzelyalı ilçesi Kaymakamı Cuma Emeç'in, "Ordu ve Giresun illerinin ortak kullanacağı Gülyalı ilçesinde yapımı süren havalimanının haziran ayında faaliyete geçeceği ve Trabzon Havalimanın tadilata gireceği" yönünde basında çıkan söylemlerine değindi.

Trabzon Havalimanının kapatılıp tadilata alınacağı söylentilerinin doğru olmadığını belirten Günnar, şöyle devam etti:

"Ordu ve Giresun illerinin ortak kullanacağı, Gülyalı ilçesinde yapımı süren havalimanının haziran ayında bitirilmesi planlanıyor. Hem Ordu hem de Giresun illerimize hitap edecek havalimanı bölgemiz adına çok önemli bir yatırımdır. Gülyalı Kaymakamı Sayın Emeç'in havalimanı ile ilgili açıklamalarını basından takip ettik. Kendi havalimanları hakkında yaptığı açıklamanın, uluslararası hüviyetinde olan Trabzon Havalimanı üzerinden yapılmasını bir anlam veremedik."

Günnar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Devlet Havalimanı İşletme Müdürlüğü yetkilileri ile bir dizi görüşmeler yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Trabzon Havalimanın bakıma alınması şu an itibarıyla söz konusu değildir. Teknik olarak da havalimanı pistinin onarılmasını gerektirecek bir durum yoktur. Bakanlığın da Trabzon Havalimanını bakıma alma planı gözükmemektedir. Turizmin en yoğun olduğu dönemde, bölge turizminin can damarı olan Trabzon Havalimanının bakıma alınması söz konusu olmayıp Emeç'in açıklaması gerçeği yansıtmamaktadır. Trabzon'umuz bölgemizin başkenti konumundadır. O havalimanının faaliyete geçmesi bölgemiz adına faydalı olup Trabzon açısından bir şeyi değiştirmeyecektir. Havalimanımız tam kapasiteyle Trabzon'umuza ve bölgemize hizmet vermeye devam edecektir." - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Trabzon İl Başkanı Günnar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement