"Babaeski Devlet Hastanesi, Türkiye'de Örnektir" - Son Dakika
Yerel

"Babaeski Devlet Hastanesi, Türkiye'de Örnektir"

Babaeski Devlet Hastanesi Başhekimi Hakan Koçoğlu, Sağlık Bakanlığınca yapılan Babaeski Devlet Hastanesinin Türkiye'de örnek olduğunu söyledi.

19.03.2014 13:55  Güncelleme: 13:58

Babaeski Devlet Hastanesi Başhekimi Hakan Koçoğlu, Sağlık Bakanlığı'nca yapılan Babaeski Devlet Hastanesinin Türkiye'de örnek olduğunu söyledi.

Koçoğlu, 100 yataklı devlet hastanesinin 20 milyon liraya mal olduğunu belirtti. Babaeski halkına hizmet sunmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Koçoğlu, şöyle konuştu:

"Hastanede birçok sağlık hizmetini vatandaşlara su. 100 yataklı Babaeski Devlet Hastanemiz 5 bloktan oluşuyor. İki bloku polikliniklerimize ayırdık. Bir blokta ise acil servis, ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerimiz bulunmaktadır. Diğer bir blokta da hemodiyaliz ve doğumhane bölümümüz bulunuyor. Son blokta ise başhekimlik ve yatan hasta servislerimiz var. Bunların dışında ayrıca 90 kişilik personel yemekhanemiz ve 75 kişilik konferans salonumuz bulunmaktadır."

Koçoğlu, devlet hastanesinin 17 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu aktardı. Babaeski Devlet Hastanesinin Türkiye'ye örnek olduğunu vurgulayan Koçoğlu, şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanlığımız Kırklareli'ne önem vermekte. Vatandaşımızın artık Babaeski'de de istediği şekilde sağlık hizmeti alabilecek. Daha önceden vatandaşlarımız sağlık hizmeti alabilmek için çevre illere gidiyordu. Artık her vatandaşımız sağlık hizmetini kendi ilçesinde alabilecek. Sağlık Bakanlığımıza Babaeskili vatandaşlarımız adına teşekkür ederim." - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Babaeski Devlet Hastanesi, Türkiye'de Örnektir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement