Bakan Faruk Çelik'ten BDP ve Baydemir'e Eleştiri - Son Dakika
Güncel

Bakan Faruk Çelik'ten BDP ve Baydemir'e Eleştiri

Bakan Faruk Çelik\'ten BDP ve Baydemir\'e Eleştiri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, seçim sonuçları ardından BDP'nin Ceylanpınar, Viranşehir ve Birecik'te sokakları savaş alanına çevirdiğini söyledi.

03.04.2014 16:11

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, seçim sonuçları ardından BDP'nin Ceylanpınar, Viranşehir ve Birecik'te sokakları savaş alanına çevirdiğini söyledi. BDP'ye tepki gösteren Bakan Çelik, dün kentten ayrılırken Bakan trafoya kedi girdiğini söyledi. Ama Şanlıurfa'da elektrikleri iki ayaklı hayvanlar kesti açıklamasını yapan BDP adayı Osman Baydemir'i, Biz kendisinin evveliyatını çok iyi biliriz. Şanlıurfa'da kuzu postuna büründü ama seçim biter bitmez gerçek kimliği ortaya çıktı sözleriyle eleştirdi. Bakan Faruk Çelik, AK Parti Milletvekili Mahmut Kaçar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıda seçim sonuçlarına tepki gösterilen Ceylanpınar, Viranşehir ve Birecik'te sokakların savaş alanına çevrildiğini ifade eden ve olaylar sırasında çekilen fotoğrafları gösteren Bakan Çelik, şöyle dedi

Milletimiz 30 Mart'ta demokrasi, istikrar, güven ve kalkınmadan yana oyunu kullanmıştır. 30 Mart'tan önce milleti dizayn etmeye çalışanları, milletimiz dizayn etmiş, Türkiye'nin yarınlarını karartmak isteyenlere gereken cevabı vermiştir.

Sandıkta istediği sonuçları alamayanların sokaktan medet umduğunu ifade eden Bakan Çelik şöyle konuştuBarışı ve demokrasiyi dilinden, taşı ve sopayı da ellinden düşürmeyenlerin millet iradesini şiddet yoluyla gölgelemeye çabalayanları üzülerek birkaç gündür izliyoruz. Millet lafa değil, icraata bakıyor. Adlarında barış ve demokrasi olanların icraatları son iki üç gündür çok net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Seçimlerin ardından özellikle Birecik, Ceylanpınar, Viranşehir'de yaşananlar, sandık sonuçlarını millet iradesini hazmedemeyenlerin hezeyanlarıdır. Seçmenin kararına saygı duymak hepimizin görevidir. Demokraside hak aramanın yolları yasalarla güvence altına alınmıştır. Bu sebeple seçim sonuçlarına itiraz edilecek yerler sokaklar değildir. Kanunların gösterdiği mercilerdir. Yaşadığımız olaylara bakınız Birecik'te seçim sonuçlanıyor AK Parti ipi göğüslüyor. Ama seçim neticeleri açıklanır açıklanmaz birçok işyeri, caddeler, sokaklar tarumar ediliyor. Aynı şekilde Viranşehir'de her taraf yıkılıp yakılıyor. Onlarca vatandaşımızın işyeri ve kamu binaları yakılıp yıkılmış bulunmaktadır.

BAYDEMİR'E ELEŞTİRİ

Seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmesinde elektrik kesintilerini eleştiren BDP adayı Osman Baydemir'in konuşmalarını ibretle izlediğini anlatan Bakan Çelik şöyle devam etti

Kamu görevlilerine, Şanlıurfa'da seçilmiş olanlara, tüm yetkililere dönük ağza alınmayacak hakaretlerini aynen kendisine iade ediyorum. Biz kendisinin evveliyatını çok iyi biliriz. Diyarbakır'da ne hizmet yaptıklarını da çok iyi biliriz. Diyarbakır'da vaat ettiği 10 yıl içeresinde hiçbir projeyi gerçekleştirememiştir. Şanlıurfa'ya gelerek, burada kuzu postuna bürünerek, çok farklı bir görüntü arz etmiş, daha sonra seçim biter bitmez gerçek kimliği ortaya çıkmıştır. Bu tehditlerinizi, keşke seçim öncesi ortaya koyabilseydiniz. Eğer burada sesi çıkması gereken birileri varsa o da milli iradedir. 3 ilçemizde vatandaşlarımız tehdit edilip, darp edilmiştir. Meclis üyelerimiz, belediye başkanlarımız, hatta ailelerine varıncaya kadar, yöneticilerimiz tehdit edilmiştir. Yürekleri yetiyorsa Suruç, Viranşehir, Ceylanpınar'da özgür bir seçim yapalım. Tehditler olmadan bakalım milletimiz ne diyecek Herkes aynaya baksın kendisine çeki düzen versin.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Faruk Çelik'ten BDP ve Baydemir'e Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement