Bakan Şimşek Batman'da - Son Dakika
Politika

Bakan Şimşek Batman'da

Bakan Şimşek Batman\'da

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çözüm sürecinden rahatsız olanların huzuru bozmaya çalıştıklarını söyledi.

14.06.2014 18:09

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çözüm sürecinden rahatsız olanların huzuru bozmaya çalıştıklarını söyledi.

Bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Batman'a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sason ilçesinde yapımı tamamlanan Gençlik Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi'nin açılış törenine ve ardından Batman'da İş-Kur'un düzenlediği İstihdam Şampiyonları Ödül Töreni'ne katıldı. Bakan Şimşek, burada yaptığı konuşmada son günlerde bölgede yaşanan olayları değerlendirdi. Çözüm sürecinden rahatsız olanların huzuru bozmaya çalıştıklarını belirten Bakan Şimşek, bazı kesimlerin bu süreçten rahatsız olduğunu ve Türkiye'nin eski günlere dönmesini amaçladıklarını dile getirdi. Bakan Şimşek, annelerin ağladığı, gençlerin dağlarda, cenazelerinin şehirlerde istismar edildiği döneme dönmek isteyenlerin olduğuna vurgu yaparak, çözüm süreci ile bölgenin huzura kavuştuğunu ve bundan rahatsız olanların rantının kesildiğini ifade etti. Bakan Şimşek, "Son günlerde yol kesiyorlar, şehirleri karıştırmaya çalışıyorlar. Kimi batıda, kimi buralarda. Ama biz millet olarak akıllı olursak ve bu birliği beraberliği, kardeşliği, yani bu sürecin destekçisi olsak ki inanıyorum Batmanlı hemşehrim bunu güçlü bir şekilde destekliyorlar, o zaman milletin iradesine rağmen hiçbir şey yapılamaz. Milletin iradesi varsa biz bu başarıyı yakalarız. İstihdamın ön koşulu da budur. İstihdamın ön koşulu yatırımdır. Yatırımcı para kazanacağı yere gider, kendini güvenli hissettiği yere gider. Niye Batman'dan, Pervari'den, Cizre'den çıkıp yüzlerce işadamı bugün Türkiye'nin batısına yatırım yapmış. Çünkü o dönemlerde kendisi buralarda güvende rahat hissetmemiş. Ama son yıllarda burası çok değişti" dedi.

"2007'DEN BU YANA 6.6 MİLYON VATANDAŞ İŞ BULDU"

2007'den sonra dünyada bir küresel kriz yaşandığını ve bu krizin 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana yaşanan en büyük kriz olduğuna vurgu yapan Bakan Şimşek, "Bu krizde milyonlarca insan işini kaybetti. Avrupa'da 28 tane ülke var. 2007'den bu yana Avrupa Birliği'nde tek bir idari istihdam sağlanamadı. 2 milyondan fazla kişi işini kaybetti. Peki Türkiye? 2007'den bu yana 6.6 milyon vatandaşa iş buldu" diye konuştu.

Bakan Şimşek, istihdam şampiyonu işadamlarına plaket verdikten sonra işadamlarının istihdam ettiği işçilerin ürettiği ürünlerin sergisini gezdi. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Şimşek Batman'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement