Başkan Uğur Muhtarlar İle İftarda Buluştu - Son Dakika
Güncel

Başkan Uğur Muhtarlar İle İftarda Buluştu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'deki mahalle muhtarları ile Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan Ayı münasebetiyle düzenlenen, "Gönül Sofrası" iftarında bir araya geldi.

18.06.2016 16:14

1000'e yakın davetlinin katıldığı iftar programında konuşan Başkan Uğur, "Benim Şehrim Balıkesir' duygusunu tüm ile yaymak istediklerini söyledi. Uğur, "En ücra mahallesinden, en büyük ilçesine kadar bu şehir bizim. Biz bu şehrin geleceğini tasarlar iken, tüm vatandaşlarımıza ulaşmayı, onların fikirlerini, istek ve önerilerini almayı kendimize ilke edindik" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan Ayı münasebetiyle düzenlenen 'Gönül Sofrası' iftarlarına mahalle muhtarları konuk oldu. Balıkesir'deki 1130 mahalle muhtarının davet edildiği iftar programına 1000'e yakın davetli katıldı. Balkonuk Center'de düzenlenen programda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un yanısıra Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, sanatçı Uğur Işılak, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar ve basın mensupları yeraldı.
Okunan Kuran-ı Kerim ile birlikte açılan iftarın ardından açılış konuşması için kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 'Gönül Sofrası' olarak nitelediği İftar Programına katılanlara hoşgeldiniz dileklerini ilettti.

BAŞKAN UĞUR: "BİR OLUR İSEK YAŞADIĞIMIZ ŞEHRİ CENNETE ÇEVİRİRİZ"

Büyükşehir Belediyesi'nin tüm çalışmalarında vatandaşların görüş ve isteklerini gözönünde bulundurduğunu söyleyen Başkan Uğur, 'Benim Şehrim Balıkesir' duygusunu tüm ile yaymayı hedeflediklerini belirtti. Balıkesir'in geleceğini vatandaşlar ile inşa etmek istediklerini ifade eden Uğur "Bu şehrin geleceği için, 'Benim şehrim Balıkesir' duygusunu bu şehirde yaşayan tüm vatandaşlarımızın yüreğinden hissedebilmeleri için bir olmamız, iri olmamız, diri olmamız lazım. Bu şehirde yaşayan vatandaşlarımız kaderde, tasada, kıvançta ve sevinçte bir olursa yaşadığımız şehiri cennete çevirmemiz mümkün olur. Ancak aralarında duygu ve düşünce birliği bulunan toplumlar birlik, düzenlilik ve dirlik içersinde yaşarlar. Balıkesir ile ilgili ne yapacaksak şehrin bütün paydaşları ile birlikte yapıyoruz. Onlar ile danışarak, paylaşarak, katılarak, katılımlarını sağlayarak, hizmet üretmeyi önceliyoruz. En ücra mahallesinden, en büyük ilçesine kadar bu şehir bizim. Biz bu şehrin geleceğini tasarlar iken, tüm vatandaşlarımıza ulaşmayı, onların fikirlerini, istek ve önerilerini almayı kendimize ilke edindik. Biz biliyoruz ki bu şehirde yaşayan insanlarımız ile güçlü bir iletişim köprüsü kuramaz isek, onları bu şehrin geleceğini tasarlar iken, fikirleriyle, talepleriyle, önerileriyle, imar, inşa ve idrak faaliyetlerimize katkı sağlamaya ikna edemezsek bir arpa boyu yol alamayız" diye konuştu.

BALIKESİR'DEKİ 1130 MAHALLE MUHTARI DİNLENDİ

Büyükşehir Muhtarlar Bilgilendirme Sistemi kurulduğunu ve bu sistem sayesinde tüm muhtarların talep ve görüşlerini iletebildiklerini söyleyen Başkan Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Büyükşehir olmamızın ardından Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığımızı kurduk, İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan muhtarlar.gov.tr adresi aracılığıyla da bütün muhtarlarımız taleplerini bizlere aktarıyor. Yine biz 2015 yılı içerisinde 4 defa Büyükşehir Muhtar Bilgilendirme Sistemi tanıtım toplantısı yaptık. Balıkesir, Burhaniye, Gönen ve Bandırma'da. Bu toplantılarımızda bütün muhtarlarımız ile bir araya geldik. Tabi belediye başkanı olduktan sonra 2014 yılı içerisinde, 20 ilçemizde de muhtarlarımız ile toplantılar yaptık. Belediye başkanlarımız ile birlikte muhtarlarımızın taleplerini aldık. Ne eksiklikleri var; yol mu, su mu, kanalizasyon mu istiyorlar, bu taleplerin hepsini aldık. Bundan sonraki çalışmalarımız ise bu minalde, eksikleri tamamlamak için devam ediyor. Toplamda 1130 mahallemiz var. Balıkesir 18 bin kilometrekare alanda bulunuyor. 6 bin kilometre kırsalda yolumuz var. Dolayısı ile dağınık bir nüfus ama bizler üzerimize düşen mükellefiyetleri tamamlamak için elimizden geldiği kadar çalışıyoruz. Fen İşlerimiz, Ulaşımımız, Kent Estetiğimiz hepsi gece gündüz çalışıyor".

"MUHTARLARIMIZ BELEDİYE İLE MİLLET ARASINDAKİ EN SAĞLAM KÖPRÜ"

Balıkesir Byükşehir Belediyesi tarafından kurulan Alo 183 hattını bugüne kadar 1000'in üzerinde muhtarın arayarak görüş, düşünce ve sorunlarını ilettiğini belirten Başkan Uğur, muhtarların Büyükşehir ile millet arasında önemli bir köprü vazifesi gördüğünü ifade etti. Muhtarların taleplerini yerine getirmeye çalıştıklarını vurgulayan Uğur "Sizler mahalle muhtarları olarak bizlerin o mahallede eli, kulağı ve gözüsünüz. Sizler devlet yani belediyeler ve millet arasında en sağlam köprüsünüz. Mahalle ve köylerde yaşayan vatandaşlarımız ile bizler arasındaki en güçlü iletişim ağısınız. Bu anlamda sizin varlığınızın, çalışmalarımızda bizim için çok büyük kıymeti var. Hem köylerimize, hemde mahallelerimzie yapılacak fiziki altyapı yatırımlarında vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ve sorunlarının tespitinde, onların bize bildirilmesinde sizin çalışmlarınızın önemli olduğunu biliyoruz. Onun için şunu bilmenizi istiyoruz, her daim bizim kapımız, bütün birimlerimizin kapısı sizlere ardına kadar açık. Biliyorsunuz mutarlar programımız ile 183 hattımız var. Bugüne kadar bu telefonumuzu 1000'in üzerinde muhtarımız aramış, sorunlarını aldık. Geri dönüşlerimizde oluyor. Büyükşehrimiz de bu şekilde muhtarlarımızın taleplerini yerine getirmeye çalışıyor" dedi.

UĞUR: "BALIKESİR'İN DEĞERLERİNİ MARKA YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Balıkesir'in önemli yeraltı ve yerüstü zenginlikliklerinin olduğunu söyleyen Başkan Uğur, bu zenginlikleri en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini belirtti. Ramazan ayının sona ermesi ardından 5 ilçede tamamlanan 'Benim Şehrim Balıkesir' programlarının devam edeceğini ifade eden Uğur "Bu şehir, Balıkesir bizim ortak değerimiz. Mesele Balıkesir, Balıkesirlilerin meselesi olduğunda herşeyi bırakıp, birlik ve beraberlik içinde hareket edebiliyorsak, zaten baştan bir çok meseleyi halletmiş oluruz. Bu şehir için gelin el ele verelim. Benim Şehrim Balıkesir için çıktığımız bu yolda birlikte yürüyelim. Benim Şehrim Balıkesir programımızı beş ilçemizde de tamamladık. Kepsut, Gömeç, Havran, Karesi, Altıeylül'de bu çalışmalarımızı yaptık. Ramazan'dan sonra da Benim Şehrim Balıkesir, köy köy, mahalle mahalle, hane hane dolaşmaya ve talepleri almaya devam edeceğiz. Elimizden geldiği kadar Balıkesir'imizin değerlerini marka yapmaya çalışıyoruz. Çok değerli toprakların üzerinde oturuyoruz. Marmara ve Ege. 300 kilometre kıyı şeridimiz var. 22 adamız var. Her türlü sebze ve meyvanın yetiştiği, tarım ve hayvancılığın olduğu bir şehir. Türkiye'yi doyuran il diyoruz. Bütün madenler Balıkesir'de. Altın madeni Balıkesir'de. Bor yatakları Bigadiç'te. Bakır, demir, kurşun, molipten. Aklınıza ne geliyorsa. Balıkesir'in neresini kazsan termal çıkıyor. Sındırgı'ya gitsen termal, Bihgadiç'e geliyorsun termal. Balıkesir'in merkezi, Susurluk, Gönen, Manyas. Ege Bölgesi'ne gidiyoruz; Edremit'te, Gömeç'te, Ayvalık'ta, Havran'da nereye kuyu vursan sıcak su çıkıyor. Termalde de önemli bir iliz. Bu zenginliğimizi biz en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR İLÇELERİN MEYDANLARINI DÜZENLİYOR

Büyükşehir Belediyesi'nin önemli yatırımlar inşa ettiğini ifade eden Başkan Uğur, bazı ilçelerin meydanlarının ise yine Büyükşehir tarafından düzenlendiğini söyledi. Büyükşehir yatırımları hakkında bilgiler veren Uğur "Büyükşehir şuan da çok önemli yatırımlar yapıyor. Bir taraftan kavşak düzenlemeleri devam ederken, diğer taraftan rekreasyon alanımız devam ediyor. Sebze Meyve Halimiz devam ediyor. Hayvan barınağı yaptık İvrindi'ye inşallah onu açacağız bayramdan sonra. Şimdi Sındırgı'nın meydanını Büyüşehir olarak yapıyoruz. Arkasından Bigadiç'in meydanını yapacağız. Savaştepe'deki Maden Şehitleri Meydanı'nı yaptık, açılışını gerçekleştirdik hepbirlikte. Cunda Adası'na köprü yapıyoruz. Dün de Ayvalık'taydık. İstiyoruz ki Ayvalık körfezi temiz olsun, insanlar orada denize girebilsin. Köprünün temelini attık. İnşallah 29 Ekim'de de Cunda'ya köprüden geçeceğiz. Yapılan kanal ile birlikte de bir akıntı sağlanacak, orası temiz olacak. Adalarımız var onlara vapur seferlerini başlattık. Büyükşehir olarak Balıkesir Deniz Otobüsleri'ni kurduk. 365 gün Erdek'ten Marmara'ya, Erdek'ten Avşa'ya sefer yapıyoruz. Oradaki vatandaşımız mağdur olmasın, istediği zaman seyehat etsin istiyoruz. Hastalık var, sağlık var" dedi.

HİZMETLER MERKEZDEN KIRSALA DOĞRU GİDECEK

Büyükşehir olarak öncelikle ilçe merkezlerindeki önemli sorunları çözüme kavuşturmak istediklerini, ardından kırsala doğru hizmetlerin ilerleyeceğini kaydeden Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Sizlerinde desteği ile bütün hizmetleri yapma gayreti içerisindeyiz. Tabiki eksiklerimiz var. Az önce de ifade ettiğim gibi 6 bin kilometre yolumuz var. Kırsaldaki mahallelerimizin kanalizasyon sorunu var, bazısının su sorunu var ama Büyükşehir ile beraber kurduğumuz Balıkesir Su Kanalizasyon İdaresi, merkezden başlayarak kırsala doğru çok yoğun bir şekilde çalışmalarını devam ettiriyor. Önce merkezleri yapıyoruz. Önümüzdeki hafta gideceğiz Gönen ilçemizin arıtma tesisi kanalizasyonunu atacağız. Dün marmara Adası'ndaydık. Orada Topağacı'nın kanalizasyon, arıtma ve içme suyu bitti. Marmara Adası'nın kanalizasyon ve arıtması başladı. Edremit Altınoluk ve Narlı. Sındırgı, Bigadiç gibi bütün ilçelerimizin arıtmalarını yapıyoruz. Kırsalda da bizim kanalizasyon ve arıtmaları problem oluyor. Önce merkezleri yapalım ve kırsala doğru yayılalım diyoruz".

İftar programı ardın Başkan Uğur, teravih namazını kıldıktan sonra Atatürk Parkı'nda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan Ayı münasebeti ile organize edilen Uğur Işılak konserine katıldı. Uğur daha sonra park içinde kurulan Bedesten alanındaki stantları gezdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Uğur Muhtarlar İle İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement