Biga'da "İslam Coğrafyasındaki Olayların Perde Arkası Konferansı" - Son Dakika
Güncel

Biga'da "İslam Coğrafyasındaki Olayların Perde Arkası Konferansı"

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, "Suriye'deki kardeşlerimiz için 7 milyar dolar harcıyoruz.

02.03.2016 08:54

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, " Suriye'deki kardeşlerimiz için 7 milyar dolar harcıyoruz. Bu zenginlik Suriyelilerin dualarından kaynaklanıyor" dedi.

Dilipak, Biga Belediye Kültür Sarayı'nda İlim Yayma Cemiyetinin konuğu olarak katıldığı "İslam Coğrafyasındaki Olayların Perde Arkası" başlıklı konferanstaki konuşmasında, Osmanlı Devleti'nin hilafet sınırları içinde 110 ülkenin bulunduğunu, bundan dolayı Türk Hava Yollarının (THY) 110 noktaya uçtuğunu söyledi.

Daha yaşanılabilir bir dünyayı mümkün kılmak için herkesin seferber olması gerektiğini belirten Dilipak, "Suriye krizi çok fazla devam etmeyecek. Batılılar korkmaya başladı. Savunma iş birliği anlaşması yapıyoruz. Müslümanlar bu tehditlere aldırış etmiyor. Rızkımızdan bir kaşık eksik yemeyeceğiz. Suriye'deki kardeşlerimiz için 7 milyar dolar harcıyoruz. Bu zenginlik Suriyelilerin dualarından kaynaklanıyor. Biliyoruz ki yardımların karşılığı kat kat verilir" diye konuştu.

Suriye'nin üçe bölünmeye çalışıldığını savunan Dilipak, şunları kaydetti:

"Fransız, Alman, Rus, İngiliz hepsi Suriye'de, sadece Türkiye yok. Savaş aynı zamanda Türkiye'de devam ediyor. PYD, DAEŞ hepsi oyun. Kontrollü bunalım stratejisi oynuyorlar. Türkiye'ye karşı topyekun savaş açtılar çünkü Türkiye gelen kim olursa olsun barınma imkanı sağlıyor. Onlar ise 'ya git denizde öl ya da öldürürüz' politikası izliyor. İsrail, Türkiye'nin Filistin halkına desteği sayesinde Gazze ile baş edemiyor. Fransız, Alman, Rus, İngiliz hepsi sorunu çözmek için değil, çözümsüzlüğü devam ettirmek için orada. Rusya'yı da bize karşı getirdiler. Esed de bu savaşın ortasında bulunuyor. Tüm uğraşları, Türkiye'nin Suriye'ye girmemesi. Türkiye'nin Arap dünyası ile bağını kesmek, köşeye sıkıştırmak istiyorlar. Ayakkabı kutusu komplosuyla Mısır ile bağımızı kopardılar. Irak yönetimi Kerkük petrolünü bize akıtmak istiyor ama PKK boruları patlattı. Tırlarla taşımak istedik, şoförlerini alıkoydular."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Biga'da 'İslam Coğrafyasındaki Olayların Perde Arkası Konferansı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement