Bursa, Termal Turizmde Atağa Kalkıyor - Son Dakika
Güncel

Bursa, Termal Turizmde Atağa Kalkıyor

Bursa, Termal Turizmde Atağa Kalkıyor

Bursa, termal turizmde atağa kalkıyorBURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Recep Altepe 2 yıllık icraatlarını anlattı.

08.04.2016 15:29

Bursa, termal turizmde atağa kalkıyor

BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Recep Altepe 2 yıllık icraatlarını anlattı. Termal turizminden Bursa'nın ulaşımına kadar 450 yeni proje yapacaklarını söyleyen Altepe, 'Bizden önceki 20 yılda Bursa'ya 215 milyon lira yatırım yapıldı. Biz 7 yılda 472 milyon yatırım yaptıkö dedi. Termal su bulunan her yere tesis kurulacağını açıklayan Altepe, merkez Yıldırım İlçesi'nde, yeraltından metro hattı yapılacağını açıkladı.

Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 'Bütünleşik Şehir'deki iki yılını anlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediyenin ulaşım, turizm, kültürel miras, alt yapı yatırımlarını anlattı. Bursa'yla ilgili yeni projelerini de açıklayan Altepe, '450 yeni projemiz varö diyerek yeni yatırımların müjdesini verdi. Bursa'ya ulaşımdan termale yeni yatırımlar yapacaklarını söyleyen Altepe, "Bursa'ya ne kadar yatırım yapsak azdır. Biz istiyoruz ki Bursa her alanda kalkınsın. Bunu yapacak olan da yerel yöneticiler. Bizden önceki 20 yılda Bursa'ya 215 milyon lira yatırım yapıldı. Biz 7 yılda 472 milyon yatırım yaptık. Bu da bizim kente verdiğimiz önemi gösteriyor" dedi.

ŞEVKET YILMAZ'A METRO GELİYOR

Bursa'ya ulaşım konusunda yeni yatırımları yapacaklarını anlatan Altepe, 'Ulaşım ağını geliştirmek için yeni projeler yaptık. Raylı sistemi Gökdere'den Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kadar götürmek istiyoruz. Gökdere istasyonundan başlayarak Eğitimciler Caddesi, Siteler, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne uzanan yeni bir hat kurmak istiyoruz. Geçtiğimiz aylarda Yıldırım ilçesinde bir anket yaptık. Araç parklanma sayılarını ve araç giriş çıkışlarını hesapladık. Ancak yer üstünden bir tramvay hattının burası için mümkün olmadığını gördük. Bunun için metro hattının yer altından yapılmasına karar verdik. Proje çalışmaları bitince burasının temelini atacağız" diye konuştu.

BURSA TERMAL ŞEHRİ OLACAK

Eskiden Bursa'nın termal özelliği ile ön plana çıktığının altını çizen Altepe, 'Ancak sanayi ile birlikte Bursa'nın termal özelliği ikinci plana geçti. Şimdi yeniden termal şehri oluyoruz. Bu döneme damgasını vuracak projeler önümüzdeki günlerde Bursa'da gündemi değiştirecek. Bursa'nın tam kalbinde sıcak sular çıkıyor. Bizlerde burada oturuyoruz. Amacımız sıcak suların çıktığı yerleri turizm bölgesi yapmak. ve bununla ilgili dönüşümü hemen başlatmak istiyoruz. Şu anda termalle ilgili harcanan para 58 trilyonu geçti. Bu bölge önemli bir bölge. Sıcaksu bölgesi Bursa turizmine önemli bir katkı sağlayacak. Kültürpark'ın altını termal bölge ilan ediyoruz. Yaklaşık 1 milyon 200 bin metrekare olması gerekiyor. Buraya Kültürpark'ı da dahil ediyoruz. Hatta Merinos Stadı'na yapılacak otel de termal bölgenin bir parçası olacakö dedi.

Her kesime hitap eden bir projeyi vatandaşların hizmetine sunacaklarını ifade eden Altepe, 'Gemlik'te bir termal tesis yapacağız. Nerede termal su varsa oraya tesis kuracağız. Orhaneli Devlet Hastanesi'ne de termal tedavi merkezi kuracağız. 4 milyonluk bir yatırımla burayı termal tedavi merkezi yapacağız. Yaptığımız çalışmalarla Bursa ve dağ yöresinin kalkınması için elimizden geleni yapıyoruz. Büyükorhan ve Harmancık'a da bu tesisleri yapacağızö diye konuştu.

Uluabat Gölü çevresi için hazırladıkları ekoturizm projesinin onay beklediğini de kaydeden Altepe, 'Bursa'nın iki bakanı var. Ankara'dan onaylanması için onları desteğini bekliyoruz. Proje ile Uluabat Gölü bir kanalla Marmara Denizi'ne bağlanacak. İstanbul'dan Uluabat'a tekneleriyle insanlar gelebilecekö diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa, Termal Turizmde Atağa Kalkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement